Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   12:06
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Opinió
02/09/2016 | 14:09
Prou discriminació i més educació
Col·lectiu de docents de religió de l’Ensenyament Públic

Què està passant dins el col·lectiu de mestres i professors/es de religió?; Què està passant amb aquesta àrea a l’escola pública? S’ha pensat en algun moment amb la dignitat i la llibertat dels alumnes i famílies que han optat per aquesta assignatura?... Diuen que “un sac buit no s’aguanta dret” i que “un sac ple no se vincla” i és ben cert, “un bon sac de paciència” hem de tenir quan els polítics es pengen la bandera o camiseta d’extremisme ideològic.

Vam acabar aquest curs pensant, amb seguretat, que tornaríem al mateix centre/s per continuar amb la nostra tasca educativa; esperàvem retrobar de nou els nostres estimats alumnes i seguir amb ells/elles els projectes educatius començats però... de cop i volta al mes de juliol i d’amagat, sense cap tipus de transparència, sentim rumors que la Conselleria d’Educació ens vol aplicar un ERO! ( i només al nostre col·lectiu), amb la intenció d’engegar una part important dels professionals d’aquesta àrea i a poc a poc eliminar l’assignatura de religió!. I això, que molts de nosaltres ens vam unir a la plataforma CRIDA! que ara ens dóna l’esquena amb mostres clares d’intolerància i falta de respecte cap uns companys de feina. Nosaltres també som docents amb dignitat que apostam per una educació integral, pública i de qualitat, però som ben conscients que això només és un deliri si enlloc de sumar, restam “sabers”.

Així (durant tot l’estiu), el Comitè negociador del Sindicat USO que ens representa, amb la intenció de negociar estableix un diàleg amb la Conselleria que al final, es redueix a un monòleg ja que aquesta mai ha tengut la intenció de negociar res. NO s’ha tengut en compte CAP punt proposat pel comitè del professorat de religió.

Sense possibilitar cap moratòria, un temps raonable per a negociar, dialogar i donar un mínims per tancar projectes educatius començats a escoles i instituts, un temps per avisar als alumnes que ara ens esperen, etc, la Conselleria d’Educació pren la directa i comença el procés de l’ERO. On és la Transparència que tan vau pregonar a les darreres eleccions? On és la vostra sensibilitat pedagògica i professional en el camp de l’Educació? Els nostres alumnes i les famílies també són persones, es mereixen un respecte! I nosaltres també.

Tot l’estiu esperant sense saber res. El procés acaba dia 18 d’agost quan es reuneixen un altre cop Conselleria i Comitè negociador, firmant aquest darrer un NO ACORD amb l’ERO imposat.
Després d’això ens informen que ambdues parts han estat citades davant Inspecció de Treball (24 d’agost) degut a les irregularitats i la poca transparència mostrada. Ara, estam esperant que es convoqui una nova reunió per continuar exposant els posicionaments confrontats.

Però, veus tu per on! dia 25 d’agost la Conselleria torna a convocar el comitè negociador sense tenir en compte la llei i l’ERO anterior, aplicant de forma unilateral un altre “ERO” encobert diferent al primer. No acomiaden a ningú... ooooooohh, què bé ho fan!!!! però deixen molta gent a mitja jornada sense criteris transparents d’elecció, tot, per estalviar-se les corresponents indemnitzacions, a més de crear un malestar generalitzat.

I ens demanam, són aquests, els qui ens fan això, els mateixos que es professen d’esquerres i progressistes, els qui s’autoproclamen demòcrates consumats, els qui volen defensar el drets dels treballadors/res ???!!!; són aquests els qui confessen la pluralitat, la tolerància, el respecte, el diàleg, la convivència... ?? Idò sí, són aquests els qui NO han volgut escoltar, dialogar, negociar, venent una falsa imatge als mitjans de comunicació i a la pàgina Web de la Conselleria. En comptes de donar llum posant fum, dient mentides incoherents (com ara que llevam la feina als interins), incitant en contra nostre la resta de companys de feina, creant situacions de discriminació i humiliació molt injustes cap el nostre col·lectiu. I després, es creen malentesos dins una societat que està mal informada i confusa amb el tema. És aquesta una Conselleria d’Educació “progre” i transparent que opta per la qualitat de l’ensenyament, que vol transmetre valors humans, què lluita contra el fracàs escolar? A nosaltres ens sona com a mínim a pura façana, a un “ llop vestit d’ovella”, a una farsa política elitista més.

I el més curiós del cas, és que l’assignatura de religió a l’ensenyança pública no s’imposa, NO ÉS OBLIGATÒRIA!, és de lliure elecció, és una assignatura optativa. Idò, Per què tant d’odi, és que encara viuen als temps passats...? Aquesta sí que m’és bona, ara s’han canviat els papers!, qui és ara l’autoritari i el dictador? És que no hem après res? Idò, ja comença a ser ben hora.

I, que quedi ben clar a tothom!! L’assignatura de religió a l’ensenyança pública no té res a veure amb la catequesi. Això els mestres i professors de religió ho tenim ben clar com a professionals de l’educació titulats!

Per ventura són “aquests”, els de la Conselleria d’Educació que es creuen “demòcrates” i competents amb la matèria qui s’haurien de reciclar i llevar les cucales del passat; posant-se al dia, hi veurien més clar, qui tengui orelles que escolti va dir Aquell. I ja està bé, prou discriminació i més Educació.

CONTINUARÀ...Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a