Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 18 de maig de 2024   |   07:59
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
Entrevista
18/03/2022 | 11:59
Aurora Pujol i Maria Teresa Colom:
"L'espectador riurà molt i s'ho passarà molt bé"
Cati Aina Oliver


El grup teatral Corriola celebra enguany el seu 30 aniversari amb l’estrena de ‘Doblers Negres’, de Ray Conney, el pròxim divendres 25 de març. Una comèdia que s’havia d’estrenar a l’inici de la pandèmia i que arribarà ara, tres anys després de la seva última representació, de la mà de vuit actors dirigits per Piquita Riera.

Maria Teresa Colom (Sóller, 1951) i Aurora Pujol (Sóller, 2005) són les encarregades de donar sentit a l’escenografia mitjançant l’utillatge, els petits objectes que defineixen l’escena i aquells que empren els personatges durant l’obra. Una tasca que des del 2010 havia realitzat Colom.

Pregunta.- Que les va dur a formar part de Corriola Teatre?
Aurora Pujol.- La meva mare actuava i el meu pare encara actua. Jo sempre els acompanyava i tenia molt clar que algun dia també actuaria. De moment he començat amb l’utillatge, fins que en alguna obra hi hagi un personatge que pugui interpretar. És la primera vegada que form part d’una obra teatral de Corriola. Anys anteriors he estat al bar i també ajudava a vendre les entrades.
Maria Teresa Colom.- Jo hi form part des del 2010, quan es va estrenar “Arsènic per compassió”. L’any anterior el meu home els havia ajudat a muntar l’escenari i aquell any em demanaren si em podia fer càrrec de la preparació del vestuari, accessoris i objectes que empraven els personatges durant l’obra. Va ser la primera vegada i vaig gaudir molt de fer-ho.

P.- També sou conegudes per formar part d’altres grups culturals i socials de Sóller. És així?
A. P.- Jo també col·labor i form part de l’Espai Jove, el Col·lectiu de Pageses, Aires Sollerics, els escoltes i les caparutxes.
M. T. C.- A banda de Corriola Teatre, també ajud al Grup d’Acció Social de Sóller amb el projecte “Es Rebost”.

P.- Duu molta feina preparar l’utillatge d’una obra teatral com ‘Doblers Negres?
A. P.- Hem de tenir tots els objectes i vestuari a punt abans i durant l’obra. Nosaltres estam allà per ajudar als actors a fer els canvis de vestuari. Ells ja saben què han de fer, però nosaltres ho recordam i controlam que no s’oblidin de res perquè tot surti bé.
M. T. C.- Consisteix en preparar tot allò que passa darrere l’escenari perquè els actors ho tenguin tot a punt. Hem de dur un bon llistat de tot allò que es treu a l’escenari, com aquell rellotge que duu aquell personatge, o aquella targeta que ha de treure aquella actriu. També arreplegam tot allò que s’ha deixat per enmig al final de l’obra per deixar-ho tot a punt per a la següent. La pròpia obra és la que marca els objectes que s’han d’emprar, però nosaltres som les encarregades de trobar-los. Ens encarregam d’objectes petits, com una botella, un maletí, un tassó o una cullera, per posar alguns exemples.

P.- I d’on surt el vestuari?
M. T. C.- Ells van a cercar el vestuari a botigues del tipus “outlet” o similars. En Tomeu Campins és l’assessor d’imatge i també fa el decorat.

P.- Què pot esperar l’espectador?
A. P.- Riure molt i passar-s’ho molt bé.
M. T. C.- “Doblers Negres” conserva l’humor d’altres obres representades per Corriola Teatre. L’humor mai falla.

P.- Quina és la trama de “Doblers Negres?
A. P.- És una obra que explica en to d'humor com li canvia la vida a un dels personatges quan troba un maletí amb una gran quantitat de doblers. L’acció gira al voltant d’aquest maletí i es generen situacions divertides per tal de fer passar una bona estona a l’espectador.

P.- Quina durada i preu tendrà l’obra?
A. P.- La primera part dura uns 55 minuts i, la segona, uns 45 minuts.
M. T. C.- El preu de l’entrada és de 15 euros. Hem de dir que tots els qui feim feina aquí, ho feim de manera altruista, però hem de comprar el material i contractar un tècnic de so i llum durant les representacions.

P.- Com han estat els assajos?
A. P.- Hem de tenir en compte que aquesta obra s’anava a estrenar al 2020. Per tant, hi ha hagut molts assajos al llarg d’aquests anys, però nosaltres hi venim des del passat mes de febrer.
M. T. C.- Nosaltres venim quan ells ja representen tota l’obra i comencen a mirar els detalls. Ho feim així perquè sempre solen fer canvis. Per tant, venim quan ja assagen l’obra definitiva. La setmana que ve serà una setmana intensiva d’assajos. Hem de dir que al teatre Victòria fa molt de fred.

P.- Ja ho teníeu tot a punt per a l’estrena fa dos anys, just abans de l’inici de la pandèmia. Va ser difícil haver d’aturar l’obra i els assajos?
M. T. C.- Sí. Va ser frustrant.
A. P.- Fa dos anys jo ja vaig assistir a alguns dels últims assajos, però hem de tenir en compte que els actor actors ja duien molt de temps assajant i varen passar de tenir-ho tot a punt a no poder fer res.

P.- Com serà tornar a l’escenari després de tres anys?
A. P.- A mi em fa molta il·lusió i ganes, i això que jo no hi surt!
M. T. C.- La darrera vegada va ser el maig de 2019, amb “La Ratera”. Malauradament els anys 2020 i 2021 no es va poder fer, però ara ja toca.

P.- La gent també ho enyora?
M. T. C.- Jo crec que sí, ja que el fet de no haver de sortir de Sóller i poder gaudir d’un espectacle teatral humorístic dins ca teva és molt d’agrair.
A. P.- A més, és gent de ca nostra. Com a espectadora, sempre he admirat molt veure com persones “normals”, que veus normalment, poden fer allò que fan.

P.- Quantes persones formau part del grup?
A. P.- Són vuit actors, la directora, la que ajuda al control del llum i so, l’apuntadora i nosaltres dues.
M. T. C.- Hem de dir que és la segona vegada que na Piquita és directora, ja que també va dirigir “La Ratera”.

P.- Us heu plantejat mai formar part d’alguna obra com a actrius?
M. T. C.- Jo no. Crec que damunt l’escenari seria molt negativa.
A. P.- Jo sí. Tenc molt clar que algun dia actuaré, però encara no he tingut l’oportunitat perquè no hi ha papers de personatges tan joves. He de dir que hi va haver un any que vaig formar part de Corriola Júnior, amb Mireia Asensio. Vàrem fer la representació d’una obra i em va agradar molt.

P.- Quin personatge li agradaria més interpretar?
A. P.- Si fos ara, o d’aquí pocs anys, m’agradaria interpretar un personatge adolescent i divertit, sempre amb to humorístic.

P.- Enguany es compleixen 30 anys de Corriola Teatre. Quin serà el seu futur?
M. T. C.- De moment, tots els qui formam part de Corriola tiram el grup endavant, encara que també hem de tenir en compte que alguns ja tenim una edat.
A. P.- Jo veig bé el seu futur. És bo tenir persones de diferents edats.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a