Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 25 de març de 2023   |   11:30
 
Enquesta  
T’agraden els nous indicadors?


No
 
Entrevista
08/10/2021 | 13:12
Alfons Ramon:
“Per a nosaltres és un èxit seguir a categoria nacional”
Joan Vicens

Alfons Ramon, de 56 anys, és el president del C.V. Sóller. També és l’entrenador de l’equip sènior femení que demà dissabte iniciarà una nova temporada a la Primera Divisió Femenina. Es mostra optimista davant les possibilitats l’equip en una lliga que serà la tercera consecutiva en categoria nacional.

Pregunta.- Dissabte comença el tercer curs consecutiu a categoria nacional. Com es presenta la temporada per al seu equip?
Resposta.- Per a nosaltres és un èxit seguir en aquesta categoria amb les nostres jugadores de Sóller. A pesar de les que han marxat a jugar a equips de superior categoria, hem seguit mantenint un bon nivell. I esperam que aquest any sigui igual. És difícil, però ho intentarem.

P.- Es pot millorar la sisena plaça del curs passat?
R.- Això no ho sabrem fins que vegem el nivell que hi ha en els altres equips. Nosaltres tenim un nivell molt similar al de l’any passat. Però és difícil de saber.

P.- Per a l’equip masculí, que també inicia la lliga demà dissabte, quin serà l’objectiu?
R.- L’equip masculí té la mateixa dinàmica que l’equip femení. Per haver-hi menys jugadors, si que és cert que ells tenen dos o tres reforços. Però la filosofia és la mateixa que la de l’equip femení.

P.- L’any passat el masculí va jugar la fase d’ascens. Assolir l’ascens és una fita futura o va ser circumstancial?
R.- Bé, es va jugar la fase d’ascens perquè la lliga es va dividir en dos grups. No és que realment fos la fase d’ascens. A la fase d’ascens real només hi van els dos primers. Però per culpa de la pandèmia es va jugar així. De fet, al final quedaren classificats al sisè lloc, ben igual que l’equip femení.

P.- I pel que fa a l’equip femení, creu que en el futur hi pot haver potencial per lluitar per ascendir?
R.- En aquests moments, hem de tenir en compte que només tenim dues jugadores sènior. La resta són júniors, juvenils i cadets. Per tant, en aquest moment crec que no és hora de pensar en objectius més grans que no sigui la salvació. La permanència és el primer objectiu que tenim. Perquè si ens salvam i seguim un any més a la categoria, aquestes nines podran gaudir un any més d’aquesta competició.

P.- De cara al primer partit de demà, què n’espera d’aquest debut?
R.- El Bordils és sense cap dubte un dels grans favorits per guanyar la lliga. És un equip molt veterà que sap estar molt bé dins la pista i ens crearà molts de problemes.

P.- Quins seran les rivals a batre aquesta temporada?
R.- És una cosa difícil de dir en aquests moments perquè hi ha equips que han ascendit i altres que han baixat d’una categoria superior. No sabem exactament el nivell que hi haurà i ara mateix és molt mal de dir tot això.

P.- En els partits que es juguin a Son Angelats, quines mesures Covid s’hauran de mantenir?
R.- Pel que fa al joc, els equips tendran les mateixes mesures que l’any passat. Els jugadors s’hauran de mirar la temperatura, hauran de signar una declaració i dur mascareta quan no juguin. I pel que fa al públic, la capacitat està actualment en el 80% a nivell estatal i en el 60% segons el Govern Balear. Son Angelats té una cabuda d’uns 750 espectadors. Per tant, no tendrem problema perquè l’afluència mitjana sol ser d’entre 120 i 150 persones.

P.- Quina ha estat la major dificultat que s’ha trobat al front del club en aquesta darrera temporada tan estranya?
R.- El més difícil ha estat mantenir els jugadors entrenant sense competir. Per jo això ha estat el pitjor de tot. Perquè el que realment volen els jugadors és competir.

P.- Ha estat més complicat cobrir el pressupost en aquest temps de pandèmia?
R.- Hem de dir que gràcies als patrocinadors que són molt fidels hem pogut mantenir el pressupost del club. I també, com és natural, a través de les quotes que paguen els pares perquè els fills puguin jugar. Però en resum, hem mantengut el mateix pressupost. Perquè així mateix el club té un pressupost de 95.000 euros.

P.- Aquesta temporada el club ha incrementat el nombre d’equips, com es presenta la temporada per als equips base?
R.- Hi ha més equips perquè s’han creat noves categories. I això que hi haurà algunes categories en les que no hi participarem. Fins i tot, hi ha hagut gent que haurà d’anar a jugar fora de Sóller perquè no hem pogut donar cabuda a més equips. Per exemple, hi ha moltes jugadores júnior femení que no jugaran a júnior, tampoc en juvenil masculí on tenim tres al.lots que han hagut d’anar a jugar a Pòrtol. Però si que és cert que tendrem aleví masculí i femení, i per primera vegada benjamins.

P.- Són suficients les instal.lacions per donar cabuda a aquest increment d’equips?
R.- No és aquest el problema. Però fins que no s’acabin les obres de Son Angelats que s’estan fent actualment, estam una mica limitats.

P.- Quins objectius ha marcat el club per aquests equips?
R.- Per als equips base la filosofia serà la mateixa que hem mantengut durant els darrers anys. És a dir, que els jugadors gaudeixin del que fan dins la pista i si aconsegueixen alguna cosa, millor. Sinó, anem a seguir millorant.

P.- Fa vàries dècades els infants volien jugar a futbol o bàsquet, ara també opten pel vòlei. Quin és el secret aquí a Sóller?
R.- Jo crec que ha estat la constància en la feina que ha duit a terme el club. La gent ha vist una serietat en nosaltres. I a poc a poc van confiant en aquest esport.

P.- Aquest estiu s’han estrenat noves pistes de vòlei platja al Port. Quina valoració en fa?
R.- La veritat és que les instal.lacions estan molt bé i s’hi poden disputar tornejos oficials. Aquest estiu no les hem pogut aprofitar al màxim, degut a què estaren acabades una mica just de temps. Però aquestes instal.lacions són la base principal perquè els nostres jugadors puguin aconseguir bons resultats. Perquè al final tenir bones instal.lacions i fer bona feina et permet assolir bons resultats.

P.- Precisament, a nivell de resultats, com ha anat la temporada de platja?
R.- La veritat és que enguany ha estat l’any que hem fet menys feina a la platja. Però a pesar d’això hi ha hagut dos equips que han anat al campionat d’Espanya. I també jugadors del club que han aconseguit fites importants a nivell individual, com ara na Teresa Mas, na Luisa de Miranda o n’Aina Pons.

P.- Els agradaria que en el futur les pistes de platja estassin prop de Son Angelats o s’han de mantenir a l’Infante Lois?
R.- Ja que no les podem tenir on tocaria que és damunt l’arena del Port de Sóller, mentre tenguem unes instal.lacions ja ens va bé. Ara bé, jo crec que a l’Infante Lois és un bon lloc on tenir-les. Però si ha de ser un problema per a la majoria de gent, anirem allà on ens diguin.

P.- Catorze anys com a president, s’ha marcat un límit de temps al capdavant del club?
R.- En primer lloc jo estic molt orgullós de ser el president d’aquest club. Però com totes les coses, tot ha de tenir un començament i un final. I en el moment que surti una persona que tengui la il.lusió d’assumir aquest càrrec jo faré una passa cap el costat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a