Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 1 de març de 2024   |   15:55
 
Enquesta  
S'ha de prohibir la construcció de noves piscines donada l'actual situació de canvi climàtic i de manca d'aigua?


No
 
La façana de l'Ajuntament de Deià.
12/08/2016 | 07:51
Restriccions de tres dies per setmana als llogarets de Deià
SaVeu

La batlessa de Deià, Magdalena López, ha emès aquesta setmana un ban anunciant talls continuats de 24 hores als diferents nuclis de població del terme municipal. La mesura s’ha adoptat degut a la impossibilitat de garantir el subministrament d’aigua de manera permanent.

La mesura, que va entrar en vigor dilluns, afectarà tres dies per setmana els nuclis urbans de s’Empeltada, Llucalcari i la Cala. L’Ajuntament ha elaborat un calendari per repartir aquestes jornades entre els diferents nuclis. Així, els dimarts, dijous i dissabte no hi haurà aigua a Sa Cala, mentre que els dimecres, divendres i diumenge els talls arribaran a Llucalcari. A la urbanització de s’Empeltada, que ha estat dividida en dues zones, els talls s’aplicaran de manera alternativa a una i altra.

Pel que fa al cas històric de Deià, de moment s’ha optat per no aplicar restriccions. Des de l’Ajuntament, la batlessa espera que aquestes mesures ajudin a recuperar els nivells dels dipòsits. Magdalena López ha explicat que des del mes de juny estan arribant camions a Deià, però ara aquesta opció ha esdevingut insuficient i per això s’ha optat per aplicar les restriccions.

La batlessa creu que els talls podrien finalitzar a principi de setembre, coincidint amb el descens de la població turística estival. López creu que el consum baixarà i es podrà recuperar el subministrament.

En el ban signat per la batlessa també es demana als establiments hotelers de major envergadura que redueixin el consum d’aigua, evitant emprar-la en jardins i piscines.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a