Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 1 de març de 2024   |   12:22
 
Enquesta  
S'ha de prohibir la construcció de noves piscines donada l'actual situació de canvi climàtic i de manca d'aigua?


No
 
L'accés a la instal.lació esportiva del Port de Sóller.
12/08/2016 | 07:45
Sóller ha de pagar 6'9 milions per l'Infante
SaVeu

El Jurat Provincial d’Expropiació Forçosa de Balears ha emès una resolució amb la qual obliga l’Ajuntament de Sóller a executar l’expropiació forçosa dels terrenys esportius de l’Infante Lois per un preu just de 6.927.108 euros. La resolució posa fi a la via administrativa i només és recurrible per la via judicial davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears en el termini de dos mesos.

La resolució administrativa és una severa garrotada als interessos municipals ja que si es materialitza en els termes prevists aboca l’Ajuntament a la fallida tècnica tenint en compte que la quantitat fixada representa la meitat del seu pressupost anual.

L’ajuntament està obligat a expropiar els terrenys esportius del Port de Sóller com estableix la normativa urbanística vigent. El Pla General d’Ordenació Urbana de Sóller de 1998 (PGOU) contempla l’Infante Lois com a equipament públic malgrat sigui una propietat privada. L’expedient de preu just va ser instruït per la propietat en el 2014 d’acord al que estableix la Llei sobre règim del sòl i ordenació urbana de 1976, que obliga a l’administració local a l’expropiació forçosa dels terrenys privats catalogats com a equipaments públics recollits en el seu planejament urbanístic en el termini de cinc anys des de la seva aprovació. És el que s’anomena com la figura del ministeri de la llei. En aquest cas, el Pla General data de l’any 1998, fet pel qual s’ha superat amb escreix el termini de cinc anys per realitzar l’expropiació que fixa la llei.

Valoració elevada

La resolució del Jurat Provincial d’Expropiació dóna per vàlid amb alguns matisos l’informe pericial presentat pels propietaris elaborat l’any 2014 que valorava en 7’3 milions d’euros el terreny del Port de Sóller que ocupa una superfície de 18.783 metres quadrats, encara que ho rebaixa en uns 400.000 euros d’acord amb els informes presentats pels membres del jurat provincial. Així, el valor del conjunt de la instal·lació s’estima finalment a 6’9 milions.

Per la seva banda, l’Ajuntament va presentar una altra valoració en l’inici del procediment legal que reduïa a la meitat el valor de l’Infante Lois fins a situar-lo en els 3.108.971 euros. Però el jurat l’ha desestimat.

La resolució de preu just va veure la llum el passat 22 de juliol però no va ser fins aquesta setmana quan va sortir a la llum pública. El dictamen administratiu compte amb el vot favorable de tots els seus membres a excepció del de les Cases de la Vila.

Josep Lluís Colom (PSOE), regidor i portaveu de l’equip de govern, va haver de reconèixer en roda de premsa que el jurat havia emès la seva resolució quan explicava que un dels projectes de l’Ajuntament per al proper any és el de donar una solució a aquest greu problema que se li presenta a Sóller actualment.

Negociacions

El portaveu municipal va apel·lar a l’obertura d’una nova línia de negociacions amb els propietaris dels terrenys per tal d’arribar a un acord entre les parts.

Una de les solucions que veu factibles l’equip de govern és el d’arribar a algun tipus d’acord d’índole urbanístic amb la propietat per rebaixar la quantitat que finalment haurà d’abonar l’ajuntament. Els titulars del complex esportiu disposen d’uns terrenys propers a l’Infante Lois que podrien ser objecte de negociació per modificar-li la qualificació urbanística que actualment disposen.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a