Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 27 de gener de 2022   |   01:06
 
Enquesta  
T’apuntaràs a la iniciativa Ecotxe per compartir vehicles elèctrics?


No
 
Aspecte actual del Banc de Sóller
23/09/2010 | 16:30
El Banc de Sóller continuarà amb goteres per la prohibició del permís d'obres
J.M.E.

L'Ajuntament de Sóller ha denegat la llicència d'obres als propietaris del Banc de Sóller per procedir a la subsanació de goteres i humitats que pateix l'edifici d'estil modernista. El municipi pretén que els propietaris restitueixin les façanes al seu estat original de principis del segle XX.

La portaveu de l'equip de govern, Catalina Esteva, va informar que la junta local de govern va denegar la llicència d'obra menor que havia demanat l'entitat propietària de l'edifici. Aquesta havia demanat permís per dur a terme algunes reparacions en la coberta.

Segons va dir Esteva, la fitxa del Banc de Sóller que forma part del catàleg patrimonial de Sóller-recollit a la vegada en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU)- estableix l'obligació de reconstruir la part alta de la façana de l'edifici per tornar a incorporar uns torrasses que van ser suprimits fa dècades.

Segons van explicar veïns de Sóller, a principis dels anys cinquanta l'edifici modernista va haver de sotmetre's a obres a causa dels problemes estructurals que presentaven els esmentats torrasses que ornamenten la part més alta del banc. Llavors es va optar per suprimir-i construir en el seu lloc una coberta amb voladís termini, el que va deixar l'edifici més baix i sense una part important de la seva estètica modernista. L'edifici està protegit i catalogat com a Bé d'Interès Cultural.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a