Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   17:40
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Miquel Ballester al costat del seu piano
09/11/2008 | 15:05
Mor als 89 anys Miquel Ballester Cruellas, fill il.lustre de la ciutat de Sóller
Sa Veu

Miquel Ballester Cruelles moria anit passada a l'edat de 89 anys al seu domicili de la plaça dels Estiradors després d'una llarga malaltia que el va obligar retirar-se de la vida pública.

Ballester va ser un reconegut meteoròleg i musicòleg que el 2007 li va merèixer rebre la distinció de fill il.lustre de Sóller que li va atorgar el consistori l'agost de 2007.

Miquel Ballester posseeia un currículum impressionant. Doctor en Ciències Físiques i meteoròleg, va estudiar a Barcelona, Madrid i Cambridge, i va ser catedràtic a les dues primeres; és professor emèrit de la Universitat Complutense de Madrid i membre de la Real Acadèmia de les Ciències.

 

Ballester va propiciar que s’incorporassin estudis superiors de Metereologia a la Universitat de les Illes Balears, per després ser director del Departament de Física de l’Aire i Geofísica a la Universitat Complutense.

 

Fora de l’arxipèlag, va prestar servei a l’Institut Nacional de Metereologia, com a subdirector, on hi va desenvolupar diverses missions de cooperación internacional a Ginebra, Centreamèrica, Brasil i Argèlia.

 

Ja retirat, la seva principal preocupació va ser difondre l’interès per la cultura científica i omplir l’espai existent entre el progrés investigador i la societat, que ell considerava esencial per a un desenvolupament equilibrat i sostenible.

 

La seva passió, heretada de son pare, va ser la música. Des de fa alguns anys, Ballester s’encarregava d’inculcar a les noves generacions l’amor per la música a través de l’organització del certamen Miquel Ballester i Serra.

Llibre de condol

El batle de Sóller, Guillem Bernat, ha reconegut avui la dilatada trajectòria personal i professional del difunt fill il.lustre al temps que ha volgut transmetre als seus familiars el condol en nom de la corporació sollerica.

A partir de demà s'instal.larà a l'atri de les Cases de la Vila un llibre on els sollerics hi podran plasmar els seus missatges de condol.

Demà dematí Miquel Ballester serà enterrat en el panteó familiar del cementeri de Son Sang. A les 19 hores la parròquia de Sant Bartomeu acollirà el seu funeral.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a