Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 24 de juliol de 2024   |   02:59
 
Enquesta  
Estàs d’acord en crear ciclocarrers dins Sóller, que permetin circular les bicicletes amb compatibilitat amb els cotxes?


No
 
Un cartell d'un habitatge turístic
04/07/2024 | 15:17
El lloguer turístic podria arribar al sòl protegit
saveu.cat

El Consell de Mallorca estudia la posibilitat de permetre el lloguer turístic als habitatges legals situats en sòl rústic protegit de la Serra de Tramuntana.

En informació recollida per Diario de Mallorca, el president de la institució insular, Llorenç Galmés, assegura que es tracta d'una petició de "tots els batles" de la Serra perquè es troben amb edificacions legals que no poden exercir aquesta activitat, per això considera que serà un debat que s'haurà d'iniciar amb la modificació del Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics (PIAT) on els diferents consistoris "podran expressar la seva voluntat".

Aquesta va ser una de les promeses electorals del PP durant les eleccions del 2023 perquè en aquests moments la Llei de Turisme ho prohibeix explícitament i només es poden fer canvis a través del PIAT.

Un dels municipis interessats és Escorca, que ja a l'any 2018 aprovaren sengles mocions instant a la rectificació de la norma per poder fer possible que finques situades en sòl rústic de la Serra poguessin convertir-se en habitatge turístic. Escorca, que té prohibit el lloguer vacacional a gran part del seu territori, advoca per permetre aquesta activitat sempre que estigui condicionada a la vinculació d'una activitat agrària, ramadera o forestal de la pròpia finca amb l'objectiu d'evitar l'abandonament de la pròpia finca.

PSOE i Més ja han rebutjat aquesta possibilitat i s'oposen al possible canvi normatiu que es planteja el govern del Consell.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a