Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 24 de juliol de 2024   |   01:37
 
Enquesta  
Estàs d’acord en crear ciclocarrers dins Sóller, que permetin circular les bicicletes amb compatibilitat amb els cotxes?


No
 
L'hort serà habilitat com a aparcament.
28/06/2024 | 16:39
Can Tinet, 200 vehicles al costat de la carretera
J.M.

L’Ajuntament de Sóller iniciarà la propera setmana -o a molt tardar la següent- els treballs d’adequació dels terrenys de la finca de Can Tinet per transformar-los en el primer aparcament dissuasori que tendrà la carretera del desviament.

Tècnics municipals i els regidors de Mobilitat i Governació, Josep Porcel (n/a) i Carlos Darder (PP), visitaren aquesta setmana el terreny que ha aparaulat amb els propietaris que, a priori, tendrà una capacitat per a 200 turismes. El terreny ocupa una superfície de 5.242 metres quadrats repartits en dues marjades que es troben a diferent altura. En una primera fase s’adequarà la marjada que confronta amb la carretera que ocupa 2.697 metres quadrats. Posteriorment es farà l’altra.

Tant Porcel com Darder explicaren que els treballs de preparació del terreny “seran senzills” ja que  “es mantendrà el paviment de terra i es mantendran tots els àrbres”. Actualment aquesta marjada es dedica al cultiu dels cítrics i, en aplicació, del decret-llei aprovat recentment pel Govern s’ha de mantenir el ferm en l’estat actual i aconsella mantenir l’arbrat existent sempre que sigui possible.

Però perquè es pugui emprar com a aparcament, la Vila habilitarà un accés de la carretera. La seva construcció està a l’espera de l’autorització administrativa del Consell de Mallorca. Serà un accés de dos carrils que travessarà el carril bici existent a la vorera del desviament. Per la seva banda, el Consell instal.larà la senyalització per informar de l’existència de l’aparcament, explicaren els dos regidors.

El terreny ha estat llogat per l’Ajuntament amb una opció de compra a dos anys vista. El municipi abonarà uns 3.000 euros mensuals de renda, una quantia que preveu descomptar al preu final que pagarà per fer-se amb la propietat de l’hort.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a