Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   12:49
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
A Sóller s'habiliten 18 meses electorals.
08/06/2024 | 09:43
Diumenge d'eleccions
J.M.

Aquest diumenge, els sollerics tenen una cita amb les eleccions. Avui és la jornada de reflexió i demà diumenge serà jornada de votació per a la renovació del Parlament Europeu.

Per dur a terme la jornada electoral, des de fa setmanes l’Ajuntament treballa per habilitar el dispositiu que es posarà en marxa a primera hora del dematí i que no es donarà per acabat fins que finalitzi el recompte dels vots emesos. Tot perquè els 9.350 sollerics que podran exercir el vot ho puguin fer amb plenes garanties. El nombre de votants és lleugerament inferior al registrat ara fa cinc anys, quan es va situar en els 9.800 electors, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Les eleccions europees tradicionalment solen ser molt abstencionistes a Sóller. A la darrera convocatòria, celebrada el juny de 2019, l’abstenció a Sóller va assollir gairebé el 40%, mentre que cinc anys abans es va elevar fins al 61%, un fet que demostra el nivell d’interès que aquestes eleccions susciten dins l’electorat tot i la importància que tenen les eleccions europees on al seu Parlament s’adopten la majoria de decisions que després tenen el seu reflex en el dia a dia.

Durant la jornada de votació s’habilitaran un total de devuit meses electorals repartidess en vuit col.legis electorals situats a Sóller i el Port. Seran els mateixos que es varen habilitar a les eleccions municipals de l’any passat. A diferència d’aquestes eleccions, als col.legis electorals només hi haurà una sola urna, en la que els electors hi podran depositar un sol sobre amb la papereta corresponent a alguna de les candidatures que hi ha sobre la taula. Es podrà exercir el dret a vot entre les 9 hores del dematí i les 20 hores de l’horabaixa.

Al final de la jornada de votació, l’Ajuntament habilitarà una pissarra on es detallaran els vots que ha obtengut cada candidatura a les diferents meses de votació.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a