Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   12:36
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Són tres terrenys on s'hi podrien ubicar aparcaments.
07/06/2024 | 11:30
Terrenys en negociació
J.M.

L’Ajuntament de Sóller ha entaulat negociacions amb dos propietaris encaminades a llogar tres terrenys rústics que confronten amb la carretera del desviament amb la finalitat de destinar-los a aparcament públic.

Segons han informat fonts del departament de Mobilitat, dos dels terrenys es troben ubicats al tram recte de la carretera entre les rotondes de Cetre i Sa Frontera. El tercer terreny ullat per l’Ajuntament que també entra en la negociació està ubicat entre el carrer del Capità Angelats i la carretera. Els primers contactes s’han mantengut aquesta setmana i l’Ajuntament confia en poder tancar un principi d’acord al llarg dels propers dies per formalitzar el seu lloguer. Un propietari és titular de dos terrenys i, segons han explicat fonts municipals, hi ha hagut un principi d’acord per llogar-los. Els tres terrenys sumen una superfície de gairebé 15.000 metres quadrats, un tamany que per al departament de Mobilitat és suficient per donar una resposta a la falta d’estacionament que hi ha a la principal carretera d’entrada a la vall.

Els tres terrenys tenen la categoria de sòl rústic, però aquesta consideració no és obstacle per a la creació dels pàrquings. L’Ajuntament preveu fer ús del que recull el decret-llei aprovat recentment pel Govern que permet la creació d’aparcaments provisionals en terrenys rústics al conjunt de les Illes Balears. Amb aquest decret-llei l’Ajuntament dona per regularitzats fins a onze aparcaments en sòl rústic que fins ara no comptaven amb garanties de legalitat.

Des de l’Ajuntament preveuen poder tancar el possible acord de lloguer en el decurs de la propera setmana, el que permetria habilitar els aparcaments abans de la temporada alta d’estiu. Confien que els treballs d’adequació vagin a càrrec de Sóller 2010.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a