Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 11 de desembre de 2023   |   19:37
 
Enquesta  
Quin temps ha d’obrir l’Ajuntament la Torre Picada al públic?

Dues hores al mes
Un dia sencer al mes
Un dia per setmana
Dos dies per setmana
 
Estat actual de les obres de reconstrucció.
17/11/2023 | 11:00
A la recta final de la reconstrucció
J.V.

Les obres de reconstrucció del quart misteri de la Via del Rosari de Lluc es troben a la recta final. Dos anys després de fer fallida a conseqüència d’un fort episodi de pluges i per defectes existents en la fonamentació original de la construcció, ja és visible l’estat en el que quedarà el monument una vegada acabin les obres.

Els treballs de reconstrucció que començaren el passat mes de juliol estaran finalitzats abans d’acabar l’any, tal i com ha explicat el coordinador de l’obra, l’arquitecte solleric Joan Soler. Segons s’ha informat, les tasques realitzades fins ara han consistit en fer una cimentació a base de micropilotatges per garantir la seva estabilitat futura. Posteriorment, en una segona fase dels treballs, s’ha reconstruït el monument.

Resultat idèntic

De fet, l’objectiu de l’equip restaurador és que el resultat final del quart misteri sigui idèntic a la imatge que tenia aquest monument situat en un camí monumental que l’any 1909 va idear el bisbe Pere J. Campins per commemorar el vint-i-cinquè aniversari de la Coronació de la Mare de Déu.

A part de l’obra en si, que s’ha vist limitada per l’accessibilitat de la zona i per la impossibilitat d’accedir-hi amb maquinària, també s’ha duit a terme la restauració dels tres medallons de bronze que el coronaran (representen els misteris de Dolor amb la pujada de Jesús al Calvari, de Goig amb la Presentació del Nin Jesús al temple i de Glòria amb l’Assumpció de la Máre de Déu). Tal i com ha explicat Joan Soler, serà en el transcurs de les properes setmanes quan siguin recol.locats a la seva ubicació final.

Pel que fa a la reobertura del camí del Pujol dels Misteris, aquesta acció serà possible tan aviat com finalitzin els treballs.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a