Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 11 de desembre de 2023   |   19:23
 
Enquesta  
Quin temps ha d’obrir l’Ajuntament la Torre Picada al públic?

Dues hores al mes
Un dia sencer al mes
Un dia per setmana
Dos dies per setmana
 
El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament.
17/11/2023 | 10:00
82 dones ateses per violència masclista
SaVeu

Els Serveis Socials varen atendre durant el passat exercici un total de 82 dones víctimes de violència masclista, una xifra que és només lleugerament inferior a la registrada durant l’exercici anterior i que demostra que la problemàtica de la violència contra les dones és un problema ben patent a Sóller.

Les dades oficials apunten que el nombre de dones que han acudit en ajuda dels Serveis Socials ha registrat un descens del 6% en comparació a l’any 2021, un exercici durant el qual es varen atendre un total de 87 dones.

Contràriament al nombre de dones, el que sí ha augmentat és el de familiars atesos com a conseqüència d’aquesta xacra social que no sols s’acarnissa amb les dones, sinó també els seus fills que conviuen en la unitat familiar. En aquest context, durant el passat any, els Serveis Socials varen atendre un total de 235 persones relacionades amb la violència de gènere, que són els fills de les dones que varen ser maltractades per les seves parelles. Gran part d’aquests fills són menors. Es tracta d’una xifra significativament més alta que la registrada durant el 2021, un any en el qual els tècnics varen atendre 193 persones. L’increment ha estat del 22% en només un any.

Des dels Serveis Socials municipals han posat en valor la disminució de casos, tot i que posen de manifest la “relativitat” de les xifres que maneja aquest departament. I és que -recorden- que no totes les dones que són víctimes de la violència acaben per denunciar i, per altra banda, apunten que no totes les dones que han denunciat davant la Guàrdia Civil han acudit després als Serveis Socials per rebre el suport que els brinda aquest departament a través de diferents programes d’ajuda.

Per aquesta raó, han insistit en remarcar que són xifres relatives i que no hi ha dades precises del nombre de dones que varen cursar una denúncia davant les autoritats després de ser víctimes de violència masclista, ja que aquestes denuncies es cursen a través de la via policial, en aquest cas a la Guàrdia Civil.

Al marge de les xifres i les estadístiques del que ha donat de sí el treball dels Serveis Socials en aquest delicat camp en el darrer any, el que confirmen tots aquests números és que Sóller no és aliè a la problemàtica que giran entorn a la violència contra les dones.

En aquest sentit, el darrer plenari de la corporació va aprovar una declaració institucional amb motiu de la celebració -la propera setmana- dels actes del 25 de novembre, jornada en la que es commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. La proposta, promoguda per Més per Sóller, va ser secundada per tots els grups municipals.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a