Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 24 de juliol de 2024   |   00:55
 
Enquesta  
Estàs d’acord en crear ciclocarrers dins Sóller, que permetin circular les bicicletes amb compatibilitat amb els cotxes?


No
 
La guardonada, ahir a Inca.
16/11/2023 | 13:14
Laura Marte, premi d'Arts Plàstiques a Inca
saveu.cat

La sollerica Laura Marte és la guanyadora del XIV Certamen d’Arts Plàstiques convocat per l’Ajuntament d’Inca i lliurat ahir horabaixa al Centre d’Art Sa Quartera. Marte ha estat premiada per la seva proposta titulada “Petit point à rebours”.

"Enguany tenim com a guanyadora una artista que ens recorda que l’art és reflexió però també d’acció. Feminista incansable, Laura Marte parla clar sobre la figura de la dona i del seu revers", va assenyalar la regidora de Cultura d'Inca, Alice Weber, durant el lliurament de premis que va tenir lloc la vigília del Dijous Bo. 

"Petit point à rebours" és un conjunt de dues obres realitzades amb llana amb les plantilles típiques de tapís casolà (petit point) amb les imatges Le Chiffre d’amour de J.H. Fragonard i Femme a la Fenetre de F. Vermeer, a les quals se’ls ha donat la volta. En mostrar el revés de la imatge es veuen les errades, els fils solts, les puntades i el més important, es perd la figuració per entrar en una representació abstracta, on la textura i els colors predominen per sobre de la figuració.

Un total de 65 artistes han participat en aquesta edició del certamen, consolidant l’elevada participació obtinguda durant els darrers anys tant d’artistes locals com peninsulars. De fet, s’han rebut 19 propostes més que l’any anterior. Han arribat moltes propostes de l’illa de Mallorca, però també d’altres indrets d’Espanya com ara d’Alacant, Barcelona, Bilbao, Càceres, Jerez, Teruel, València, o fins i tot d’altres països, com Itàlia, França, Portugal o Xile.

A part de l'obra guanyadora, que rep un premi de 4.200 euros, a l'exposició es mostren les peces artístiques d'un total de 15 finalistes. Entre els participants hi ha des d’autors joves, com Marta Crespí, fins a figures de llarga trajectòria, com ara Fabian Schalekamp o Xim Llompart.

L'exposició es podrà visitar al Centre d'Art Sa Quartera fins al 5 de gener.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a