Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 11 de desembre de 2023   |   06:38
 
Enquesta  
Quin temps ha d’obrir l’Ajuntament la Torre Picada al públic?

Dues hores al mes
Un dia sencer al mes
Un dia per setmana
Dos dies per setmana
 
La redacció del projecte costarà 12.700 euros.
22/09/2023 | 09:08
Adjudicat el projecte per retirar la runa
SaVeu

L’Ajuntament ha pitjat l’accelerador per tal de posar-se a treballar en el teatre Defensora Sollerense, edifici que el passat 5 de setembre es va esfondrar. El municipi ha adjudicat aquests dies el projecte per executar la demolició parcial dels elements que revesteixen perill i l’eliminació dels enderrocs que s’acumulen a les zones de l’escenari, la platea i la tribuna del teatre.

Segons han informat fonts municipals, la redacció del projecte suposarà una despesa de 12.700 euros, un pressupost que inclou la redacció del projecte, la direcció i la supervisió dels treballs de demolició i eliminació de la runa acumulada dins el recinte cultural. A partir del treball que realitzi el tècnic ara contractat, el municipi coneixerà el cost que suposarà buidar l’edifici i retirar les parts que perillen de caure. Es tracta d’una qüestió que vol saber l’Ajuntament amb celeritat per poder contractar la retirada de la runa. De fet, es tracta d’una qüestió primordial que també servirà per conèixer en quin estat va quedar l’estructura interior de la tribuna i altres parts del teatre que quedaren afectades amb l’esfondrament de la coberta.

Apuntalament de la façana

Per altra banda, el municipi ha habilitat una partida de 61.000 euros que servirà per sufragar els treballs per a l’apuntalament de la façana. Aquesta labor anirà a càrrec de la firma Munditubo, que s’ocuparà de subministrar el material, muntar i desmuntar l’estructura que tendrà com a labor subjectar la fatxada que confronta amb el carrer de Reial. El contracte preveu el lloguer dels materials durant un període màxim d’un any. De fet el lloguer suposarà una despesa de 42.000 euros, inclosos dins la partida dels 61.000 euros.

Juan Antonio Lorente (PP), regidor de Patrimoni, confia que els treballs d’apuntalament comencin els propers dies.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a