Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   11:37
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
La tafona de Can Det
12/09/2023 | 15:43
Can Det, Medalla d'Honor de Mallorca
saveu.cat

La tafona de Can Det serà distingida amb la Medalla d'Honor de Mallorca en uns premis que tenen com a objectiu reconèixer la feina que les persones i entitats fan o han fet en benefici de Mallorca i de la seva ciutadania. 

La de Can Det és la tafona més antiga de Mallorca, documentada des del segle XVI. Les instal·lacions segueixen el procés ancestral de premsat de l’oliva i és l’única a l’illa que funciona amb trull i premsa. La tafona processa olives que aporten petits propietaris de finques de la serra de Tramuntana que elaboren oli destinat a l'autoconsum.

Com cada any, els premiats s’han triat a través d’un procés participatiu, al qual s’han presentat les candidatures, i a través d’altres opcions. La tria dels guanyadors s’ha pres amb el consens de tots els grups polítics a la Junta de Portaveus. 

D’altra banda, en aquesta edició, s’ha triat Guillem Timoner com a Fill Predilecte de Mallorca i Ian Adamson com a Fill Adoptiu de l’Illa de Mallorca. El Consell de Mallorca celebrarà el mes de novembre l’acte institucional d’entrega dels reconeixements.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a