Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 11 de desembre de 2023   |   06:32
 
Enquesta  
Quin temps ha d’obrir l’Ajuntament la Torre Picada al públic?

Dues hores al mes
Un dia sencer al mes
Un dia per setmana
Dos dies per setmana
 
La tafona de Can Det
12/09/2023 | 15:43
Can Det, Medalla d'Honor de Mallorca
saveu.cat

La tafona de Can Det serà distingida amb la Medalla d'Honor de Mallorca en uns premis que tenen com a objectiu reconèixer la feina que les persones i entitats fan o han fet en benefici de Mallorca i de la seva ciutadania. 

La de Can Det és la tafona més antiga de Mallorca, documentada des del segle XVI. Les instal·lacions segueixen el procés ancestral de premsat de l’oliva i és l’única a l’illa que funciona amb trull i premsa. La tafona processa olives que aporten petits propietaris de finques de la serra de Tramuntana que elaboren oli destinat a l'autoconsum.

Com cada any, els premiats s’han triat a través d’un procés participatiu, al qual s’han presentat les candidatures, i a través d’altres opcions. La tria dels guanyadors s’ha pres amb el consens de tots els grups polítics a la Junta de Portaveus. 

D’altra banda, en aquesta edició, s’ha triat Guillem Timoner com a Fill Predilecte de Mallorca i Ian Adamson com a Fill Adoptiu de l’Illa de Mallorca. El Consell de Mallorca celebrarà el mes de novembre l’acte institucional d’entrega dels reconeixements.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a