Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 24 de juliol de 2024   |   01:03
 
Enquesta  
Estàs d’acord en crear ciclocarrers dins Sóller, que permetin circular les bicicletes amb compatibilitat amb els cotxes?


No
 
Una gran quantitat d'oliva, a terra.
04/09/2023 | 16:17
La ventada toma part de l'esplet
G.M.

La ventada que va bufar durant ahir horabaixa i, encara amb més virulència, durant la nit, ha tomat gran part de l'espet d'oliva, però no a totes les àrees de la comarca. Mentre en algunes zones la meitat de la producció d'oliva roman a terra, en altres olivars les bufades de vent no varen ser prou fortes per mermar la producció.

Una de les zones on sí que el vent ha causat la pèrdua de part de la collita és a la zona dels Monts Reials. Allà els productors avaluaven avui dematí les pèrdues, precisament en un any on les oliveres van molt carregades i en el que la pluja dels passats dies augurava un bon engreix del fruit.

Un dels que es lamentava de la situació era el president de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca, Miquel Arbona, que explicitava que els pagesos "mai no podem acabar d'estar tranquils". A més, comentava que duu la mateixa feina collir una olivera ben carregada d'oliva que una altra amb poca producció, per la qual cosa comentava que les pèrdues de la passada nit seran molt quantioses per als productors.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a