Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 24 de juliol de 2024   |   01:14
 
Enquesta  
Estàs d’acord en crear ciclocarrers dins Sóller, que permetin circular les bicicletes amb compatibilitat amb els cotxes?


No
 
Una vista aèria de l'antic cinema Fantasio.
13/05/2023 | 09:02
El Fantasio també està que cau
SaVeu

Una imatge val més que mil paraules. I, en aquest cas, es tracta d’una foto que serveix per il.lustrar el precari estat de conservació de l’antic cinema Fantasio en la que s’aprecia clarament el deteriorament que sofreix la seva teulada.

El cos del cinema que es troba més a prop del carrer de Sant Jaume és el que es troba en pitjor estat de conservació, ja que la coberta presenta dos grans forats com a conseqüència de l’esfondrament de sengles corbades. A més de provocar importants filtracions d’aigua cap al pati de butaques i els distribuïdors que hi ha en les plantes inferiors, el mal estat s’esten a la resta de la coberta. Tant és així que el carener de la teulada (el que també es coneix com l’anguila) fa “panxa” cap a l’interior evidenciant que es troba a prop del col.lapse.

El mal estat d’aquest tram de la coberta contrasta amb la teulada del pati de butaques que, tot i tenir algunes goteres, es troba en millor estat de conservació sense el perill imminent de ruïna com la vessant més propera al carrer.

Ara fa tres anys l’Ajuntament va dur a terme una actuació d’urgència per consolidar la volada de l’edifici per evitar despreniments de la coberta cap a la via púbica. Des de l’Ajuntament han explicat que a hores d’ara no hi ha previst cap tipus d’actuació urgent per tapar el forat. La situació del Fantasio és similar a la que presenta l’antiga Fàbrica Nova, que sí té ordre del Consell per reparar-la.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a