Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 18 de maig de 2024   |   09:51
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
El 2022 es registraren 159 transaccions a Sóller.
24/03/2023 | 12:02
La compravenda d’immobles apuja un 4%
SaVeu

El mercat immobiliari segueix ben viu a Sóller tot i que evidencia algunes mostres que apunten cap a la ralentització en el nombre d’operacions. Així ho posen de manifest les dades de compravenda d’immobles que es va registrar a Sóller, en tant que l’any 2022 es va tancar amb un total de 159 operacions davant els notaris, el que representa un 4% més que les de l’exercici anterior.

Les dades facilitades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana assenyalen que el nombre d’operacions es situen en uns valors similars als registrats als anys anteriors a la pandèmia.De fet, es varen vendre més immobles que en els anys 2020 i 2021, uns exercicis que varen patir les interferències de l’aturada i la represa de l’activitat com a conseqüència de la crisi sanitària de la covid. Amb tot, durant el passat any, els notaris varen registrar 159 transaccions immobiliàries a Sóller.

Tendència a la baixa

Malgrat l’increment en un 4% en relació a l’any anterior, les dades trimestrals facilitades pel ministeri posen de manifest una tendència a la baixa a mesura que varen transcorrer els mesos de 2022. Així, en el primer trimestre es varen firmar 46 escriptures de compravenda, mentre que enel segon la xifra ja va baixar a les 43. En el tercer trmistre es va confirmar el descens en el nombre d’operacions situant-se en un total de 37, mentre que en el quart i darrer trimestre es varen firmar 33 transaccions immobiliàries. Entre el primer i darrer trimestre les operacions de compravenda d’immobles varen decaure el 30%. Les dades corresponents al primer trimestre d’enguany serviran per determinar si la tendència a la baixa continua o es registra un punt d’inflexió.

El còmput de transaccions realitzades a Sóller en el passat any també serveix per confirmar que el mercat immobiliari es centra en l’habitatge de segona mà. El 97% de les operacions varen ser en la compravenda d’habitatge usat, ja que durant el passat exercici tan sols es varen posar al mercat quatre vivendes noves que varen trobar comprador.

També queda patent que l’habitatge protegit és un rara avis a Sóller, ja que durant el passat any tan sols es va registrar una sola operació de compravenda d’habitatge protegit.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a