Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   12:37
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
La lectura del manifest feminista, a l'Ajuntament.
08/03/2023 | 17:08
Xisca Colom, la protagonista del 8M
G.M.

Avui és el Dia Internacional de la Dona, el 8M, una jornada de lluita feminista per la igualtat, per evitar la violència contra les dones, la bretxa salarial i un conjunt de reivindicacions per tal que les dones deixin de tenir un paper secundari en la societat actual.

L'Ajuntament de Sóller ha acollit avui migdia l'acte central de la jornada del 8M, i ha consistit en la lectura d'un manifest feminista. El consistori ha confiat enguany en Xisca Colom per redactar-lo i llegir-lo. Precisament minuts abans, a la Sala Magna de l'Ajuntament, els membres de la corporació municipal li havien dispensat un senzill homenatge en motiu de la seva recent jubilació i per haver regentat durant 36 anys l'espardenyeria Colom, ara tancada.

Colom ha tengut en la seva memòria paraules de Simone de Beauvoir, i també un record per a Aurora Picornell i les Roges del Molinar, i per a Virginia Woolf. Ha dit que "no serem lliures mentre hi hagi dones sotmeses" i ha fet una crida a lluitar contra les desigualtats d'oportunitats, contra la precarietat, contra les discriminacions, la violència sistematitzada i ha assenyalat que "la lluita feminista és cada dia, però avui sortim al carrer i ho recordam amb més força".Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a