Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 18 de maig de 2024   |   09:14
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
Neu a Fornalutx, avui capvespre
27/02/2023 | 18:02
Els bombers adverteixen del perill d'anar a la neu
saveu.cat

Els Bombers de Mallorca han advertit que és "molt perillós" circular per la Serra de Tramuntana després de la nevada que s'ha començat a registrar des d'aquesta mantinada passada, que està en alerta vermella per neu i fred i on ha nevat per sobre de 150metres.

"Encara que la fotografia sigui molt xula, circular i pujar a la Serra de Tramuntana amb alerta vermella és molt perillós", adverteixen per Twitter, en un missatge en què demanen a la ciutadania que estiguin pendent de la informació oficial del 112 i l'Aemet, per seguretat.

S'ha de recordar que en les darreres hores ha nevat amb intensitat a nombrosos punts de la Serra i de Mallorca. Ara mateix Fornalutx està cobert de neu i es registren incidències en la circulació per la carretera de Sóller, sobretot en el tram entre Raixa i el túnel de Sóller. A més, hi ha diverses vies que ja estan tancades a la circulació per acumulació de neu.

Desplaçaments innecessaris


Per la seva banda, la Direcció General d’Emergències i Interior ha decretat l’índex de gravetat 2 (IG-2) del Pla Especial per Fer Front al Risc de Fenòmens Meteorològics Adversos (METEOBAL) davant la previsió de nevades a la serra de Tramuntana i l’IG-1 del Pla Especial per Fer Front al Risc d’Inundacions (INUNBAL) a la serra de Tramuntana. També ha decretat l’IG-1 per pluges intenses, forts vents i fenòmens costaners a totes les Illes a partir d’avui horabaixa. I és que la borrasca Juliette ha arribat amb força a l’arxipèlag i s’espera que aquest episodi es mantengui fins dimecres. Per això, el Servei d'Emergències 112 insta la població a extremar les precaucions i evitar desplaçaments innecessaris.

Recomanacions del Govern

Davant la baixada de temperaturesque ha anunciat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) per als pròxims dies, la Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i Consum recomana precaució i ofereix diversos consells per tal que la població es protegeixi.

En primer lloc, es recomana a qui encara no ho hagi fet, vacunar-se contra la grip i contra la COVID-19, especialment si són persones majors de 65 anys o pateixen alguna malaltia crònica (cardiopulmonar, metabòlica i immunodeprimits).

A més, s’aconsella parar un esment especial a les persones més vulnerables al fred, com ara la gent gran, les persones amb malalties cròniques o els infants. En cas necessari, s’ha de contactar amb el seu professional sanitari.

S’ha de procurar una alimentació variada amb consum de fruites i verdures, beure aigua i begudes calentes encara que no es tengui set, i evitar consumir alcohol.

També és aconsellable vestir-se amb diverses capes de roba fina, ja que protegeixen més que una de gruixada perquè es formen càmeres d’aire aïllant entre les capes.

A la llar, si es fan servir brasers o xemeneia, s’ha de ventilar amb freqüència per evitar l'acumulació de CO₂. Ventilar la casa com a mínim dues vegades al dia, durant 15 minuts cadascuna de les vegades per assegurar la renovació de l’aire. També s’aconsella apagar les estufes elèctriques i de gas durant la nit.

A l'exterior, convé respirar pel nas i no per la boca, ja que l'aire s'escalfa en passar per les fosses nasals i així disminueix el fred que arriba als pulmons.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a