Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   11:14
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Francisca Alcover.
24/02/2023 | 11:32
Francisca Alcover, més a prop de ser beata
SaVeu

El papa Francesc va aprovar ahir la promulgació del decret que reconeix les “virtuts heròiques” de la sollerica Francisca Aina Maria Alcover Morell, fet que suposa fer la primera passa en el procés de beatificació de la laica espanyola que va ser presidenta de l’organització Acció Catòlica.

El papa va signar aquest decret després de mantenir una audiència amb el cardenal Marcello Semeraro, prefecte de la Congregació per a la Causa dels Sants, en què també es varen reconèixer els decrets per a altres procés de beatificació.

Alcover, que va néixer el 19 d’octubre del 1912 a Sóller, va estudiar fins als 18 anys a l’escola de les Filles de Maria Escolàpies, “que varen marcar profundament la seva vida i va aprendre aquelles matèries a què més es va dedicar”, segons la biografia proporcionada pel Vaticà. De fet, va ser poetessa i col·laboradora del setmanari Sóller, expressant en els seus escrits i discursos la religiositat que impregnava la seva intensa activitat social, participant durant diversos anys a la vida d’Acció Catòlica.

A partir del 1946 es va dedicar a la cura dels seus pares ancians i malalts, a més de treballar, ja que la situació econòmica familiar havia patit enormes pèrdues i es va dedicar “apassionadament a l’apostolat entre els joves”.

El 1951 varen aparèixer els primers símptomes d’un tumor cerebral que la va privar de mica en mica de moviment i visió fins a la seva mort el 1954.

El camí cap a la santedat té diverses etapes: la primera és ser declarat venerable servent de Déu, la segona beat i la tercera sant.

“Venerable Servent de Déu” és el títol que es dona a una persona morta a qui es reconeix “haver viscut les virtuts de manera heroica”.

Perquè un venerable sigui beatificat es necessita primer que s’hagi produït un miracle a causa de la seva intercessió i perquè sigui canonitzat, fet sant, es precisa un segon miracle obrat “per intercessió” després de ser proclamat beat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a