Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 18 de maig de 2024   |   09:24
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
23/02/2023 | 15:38
Energia compartida per a Fornalutx i Bunyola
saveu.cat

L’Institut Balear de l’Energia (IBE) ha tret a licitació la redacció de 26 projectes d’autoconsum compartit sobre cobertes i aparcaments, la qual inclou la possibilitat de microeòlica en alguns d’ells. Els projectes es duran a terme arreu de 16 municipis de les Illes (entre els quals hi figuren Fornalutx i Bunyola), el que permetrà sumar 2.245 kW de potència i dels quals se’n podran beneficiar fins a 912 veïnats i 226 empreses.

Per a Fornalutx, l'IBE ha tret a licitació dues actuacions diferents. Per una banda, la redacció del projecte fotovoltaic d'autoconsum compartit a l'aparcament del carrer d'Arbona Colom, que que sumarà 30 kW i beneficiarà l’Ajuntament, dotze veïnats i deu empreses. D'altra, ha encarregat el projecte per instal.lar un equipament fotovoltaic al poliesportiu de Sa Rutlana que sumarà 50 kW i beneficiarà l’Ajuntament, vint veïnats i cinc empreses.

Per a Bunyola, també surt a concurs la redacció del projecte per instal.lar un sistema fotovoltaic a la coberta del col.legi Mestre Colom, que sumarà 90 kW i beneficiarà l’Ajuntament, 36 veïnats i nou empreses. També se'n contempla un altre a l'escola de Palmanyola, que sumarà 100 kW i beneficiarà l’Ajuntament, 40 veïnats i deu empreses.

Els licitadors es poden presentar fins al 9 de març del 2023, i podran guanyar un màxim d’un projecte per empresa. El termini per redactar els projectes és de 18 setmanes en cadascun dels lots des de la formalització del contracte. 
Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a