Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   12:58
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Imatge del ple d'avui
10/01/2023 | 16:29
Intensa picabaralla entre PP i PSOE al ple
saveu.cat

El que havia de ser un ple de pur tràmit s'ha convertit en la picabaralla més intensa de la legislatura amb el PP i el PSOE com a protagonistes, fins al punt que els socialistes han acabat abandonant la sala de plens després d'una intervenció de la regidora d'Educació que ha desgranat tots els "incompliments" del Govern en la materialització de les inversions previstes al conveni amb la Conselleria d'Educació.

Andrea Pomar, regidor d'Educació, ha intervengut a la recta final del ple aprofitant el torn de precs i preguntes per narrar tota la cronologia que ha seguit el conveni de millora dels col·legis públics de Sóller, valorat en tres milions d'euros, del que fins a la data només s'ha materialitzat una actuació menor de les 17 inversions previstes. Pomar ha aprofitat la sessió per carregar contra els socialistes i contra la Conselleria d'Educació, que aquest dilluns va suspendre una reunió prevista amb l'Ajuntament prevista per a abordar precisament el desenvolupament del conveni educatiu de Sóller. Pomar ha qualificat de “vergonyosa” i de “jutjat de guàrdia” l'actuació del PSOE i del Govern, i ha afegit que “ni és seriosa ni és normal” i ha tornat a reclamar la celebració de la comissió de seguiment del conveni per intentar desbloquejar les inversions de les que ha recordat, varen ser signades entre l'Ajuntament i el Govern en plena campanya electoral del 2019.

Els socialistes, abans d'abandonar el ple, han atribuit el bloqueig a l'Ajuntament no sense afirmar abans que les inversions no s'han materialitzat perquè el municipi ha incomplert el conveni i per això “el poble no es mereix el que fa, que és posar en dubte la feina d'una altra administració”, ha afirmat Jaume Mateu abans que abandonàs el ple. Mateu ha lamentat les "formes" seguides per Pomar i ha insistit en  afirmar que qui ha incomplert els acords recollits al conveni ha estat l'Ajuntament.

Després de la sessió, el batle Carlos Simarro ha recriminat la marxa dels socialistes “que no han sabut pair la bufetada de realitat que han rebut al ple després de llegir-los la cartilla” i ha recordar que l'Ajuntament “sí està realitzant allò acordat al conveni” . Entre altres, “abonar un deute contret per l'ajuntament amb el Govern”. També després del ple Jaume Mateu ha qualificat la intervenció del PP de “mítin i atac al PSOE al ple”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a