Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   12:05
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Un transportista traslladant mercaderies cap el centre.
13/11/2022 | 09:18
El desabastiment pot arribar aviat
SaVeu

Els negocis dedicats a la restauració instal.lats a la plaça de la Constitució i carrers del seu entorn com el de Sa Lluna temen quedar desabastits a partir de la propera setmana després que el sector de la distribució hagi aturat el repartiment de mercaderies a la zona en protesta per la supressió de la càrrega i descàrrega de la plaça.

Llucia Pizà, presidenta del clúster empresarial Sóller Bon Dia, va explicar que en la darrera setmana els establiments de la plaça no han rebut les comandes, un fet que també ha afectat establiments del carrer de Sa Lluna, va explicar. Els proveïdors, especialment el de begudes, va aturar la distribució de productes i no preveuen deixar-ho de fer, raó per la qual Pizà tem que el desabastiment podria donar-se en alguns establiments a partir de la propera setmana. Alguns negocis estudien un canvi de proveïdor, ja que no són tots els distribuïdors els que han aturat de servir al centre de Sóller.

Així ho deixaren clar les empreses adherides a l’Associació d’Empreses de Distribució d’Aliments, Begudes i Neteja (ADED) es que s’han desmarcat dels transportistes i garantiran l’abastament dels seus clients del centre de Sóller.
Els transportistes iniciaren dilluns una campanya de boicot a l’Ajuntament per haver suprimit una zona de càrrega i descàrrega a la plaça de la Constitució, davant de l’edifici de la parròquia i des de dilluns han deixat de subministrar els clients del centre de Sóller malgrat que l’ajuntament ha habilitat tres zones alternatives per a l’estacionament dels camions.

El president de la patronal dels transportistes, Ezequiel Horrach, va assegurar que la mesura “no és un pols contra l’Ajuntament” i va afirmar que la protesta “denuncia el problema en matèria de prevenció de riscs laborals i salut dels camioners”. Va assegurar que l’Ajuntament s'ha negat a negociar la seva darrera proposta i va reclamar una “solució”. Va assenyalar que l’aturada afectarà principalment els establiments de restauració ja que “el petit repartidor seguirà fent la seva feina”.

Per part seva, el batle Carlos Simarro, va assegurar que l’Ajuntament mantendrà els canvis i va apuntar que el consistori no preveu fer marxa enrere, recordant que “s’han creat tres espais alternatius per fer la càrrega i descàrrega al centre”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a