Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   13:10
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
L'Ajuntament havia projectat un aparcament de cent places.
07/11/2022 | 08:12
Posen en dubte el pàrquing de Can Cera
SaVeu

L’aparcament dissuasori de Can Cera té moltes probabilitats que finalment no prosperi ja que el principal obstacle que té al seu davant és de caire urbanístic, en tant que els terrenys estan classificats com a sòl rústic, una classificació que no permet la instal.lació d’equipaments com el que ha previst el municipi.

Així ho han assenyalat els propis tècnics de l’Ajuntament de Sóller, que han posat de manifest que el desenvolupament del pàrquing va en contra de la normativa urbanística vigent al municipi. Es tracta d’una situació pràcticament idèntica a la que es va donar fa uns anys a Biniaraix quan l’Ajuntament va intentar llogar uns terrenys, també rústics, per habilitar-hi un aparcament. L’operació finalment va acabar per fracassar donada la impossibilitat legal de transformar un hort de tarongers en un aparcament.

Des de l’Ajuntament han assenyalat que la creació de l’aparcament de Can Cera hauria d’estar precedit per una modificació del planejament urbanístic de Sóller per tal que reculli la creació de l’equipament. Un fet que, segons han indicat, fa inviable a curt termini que l’aparcament pugui estar operatiu de cara a la propera temporada turística.

El regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard (PI), va anunciar fa unes setmanes el principi d’acord que havia assolit amb els propietaris del terreny per crear un estacionament amb capacitat per a uns cent turismes. Fins i tot va detallar l’acord econòmic, amb el que l’Ajuntament es comprometia a pagar 1.400 euros al mes durant els mesos de temporada baixa i 2.000 durant els mesos d’estiu. El compromís assumit per Bestard amb la propietat també contempla que els treballs d’adequació dels terrenys seran assumits per les dues parts.

Fonts tècniques han assenyalat que l’any 2010, amb motiu de la tramitació del Pla d’Horts, el Consell de Mallorca va fixar una prescripció tècnica que obligava a retirar del planejament les zones previstes d’aparcament en sòl rústic, entre les quals hi havia la de Can Cera.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a