Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 24 de juliol de 2024   |   01:50
 
Enquesta  
Estàs d’acord en crear ciclocarrers dins Sóller, que permetin circular les bicicletes amb compatibilitat amb els cotxes?


No
 
Una paradeta de bunyols, avui
20/10/2022 | 15:43
Temps de menjar bunyols
saveu.cat

Amb motiu de la festivitat de Santa Úrsula que es commemora demà, una de les tradicions més arrelades que es vinculen a aquesta festa és la de preparar i menjar bunyols. Es tracta d'un costum que encara és ben present a Sóller que sol reviure un dia com avui amb el que es denomina la festa de les verges.

I d'aquesta manera, algunes pastisseries han estat fidels a la tradició i han elaborat els primers bunyols de la temporada, un fet que al llarg d'aquests dies repetirà en tantes llars solleriques que acompanyaran amb sucre o mel i una copa de vi dolç.

Elaborats amb patata com a ingredient principal, de bunyols existeixen tantes receptes i maneres de coure-los que formen part de la tradició de moltes famílies de Sóller que la conserven viva aquests dies.

Durant el vespre de les verges era tradicional també el cant de les serenates, cosa que s'ha anat perdent al llarg dels anys. Enguany, bunyols i serenates seran en mànega curta.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a