Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 18 de maig de 2024   |   08:30
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
Uns transportistes descarregant els camions aparcats davant la Parròquia.
16/09/2022 | 10:30
Fi a les mercaderies davant la Parròquia
SaVeu

La càrrega i descàrrega de mercaderies davant la parròquia de Sant Bartomeu pot tenir els dies comptats si finalment l’Ajuntament prohibeix aquesta pràctica que ara mateix té en estudi. El municipi vol acabar amb l’estampa dels camions davant el principal monument de Sóller i els danys que aquesta activitat està provocant al paviment empedrat que hi ha als peus del temple parroquial que s’ha anat deteriorant fins al punt que fa unes setmanes va haver de ser apedaçat.

La mesura no està tancada en ferme a l’espera de concretar alguns aspectes de caire tècnic. Segons han informat des de l’Ajuntament, la supressió de la zona de càrrega i descàrrega de la Plaça aniria acompanyada amb una ampliació de la zona d’aparcament per a camions a la plaça del Mercat, punt on els vehicles de mercaderies haurien d’estacionar per tal de fer arribar el productes que transporten els negocis de la zona centre. Des de l’Ajuntament han explicat que en aquesta zona del Mercat s’ampliaria l’horari perquè els camions hi puguin aparcar per tal que els transportistes disposin del temps suficient per fer la distribució. La zona de càrrega i descàrrega de la Plaça de la Constitució està limitada fins a les 10 hores del dematí, per bé que a la pràctica aquest horari es sol sobrepassar.

Danys a l’empedrat

La mesura que té en estudi l’Ajuntament té com a finalitat dos objectius. Per una banda acabar amb l’estacionament massiu de camions a la Plaça en una zona d’alta concurrència turística. Més encara si es té en compte que està just davant la fatxada de la parròquia de Sant Bartomeu, el monument més emblemàtic del centre.
Per altra costat, també persegueix acabar amb la degradació que està patint l’empedrat de davant Sant Bartomeu, que s’ha anat deteriorant amb el pes dels camions i les mercaderies. L’emblemàtic paviment amb quadrícules empedrades data de 1959.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a