Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 21 d'abril de 2024   |   14:26
 
Enquesta  
Veus bé que els forans paguin 2 euros per tenir la polsera de públic?


Haurien de pagar més
No, tots hem de ser iguals
 
Una patrulla de la Guàrdia Civil
17/08/2022 | 15:34
Un dron vigila les infraccions a la carretera Ma-10
saveu.cat

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa una campanya d'intensificació de la vigilància aèria de les carreteres a les Balears i amb especial atenció a la Ma-10, la carretera de la Serra de Tramuntana, una zona "especialment conflictiva".

En una nota de premsa, l'organisme ha subratllat que la relaxació dels conductors habituals per les dates estivals i la presència d'un gran nombre de conductors no familiaritzats amb les carreteres de l'arxipèlag estan provocant un augment de les infraccions.

Entre les infraccions més habituals captades pels mitjans aeris de la DGT hi ha avançaments en zones de línia contínua o ciclistes sense respectar la distància mínima; estacionaments en interseccions, canvis de direcció indeguts, no respectar el senyal d'STOP, transportar persones en emplaçaments incorrectes, no dur el cinturó de seguretat, tant conductors com passatgers, o l'ús del telèfon mòbil durant la conducció.

Per aquest motiu, gràcies als drons de què disposa la DGT, s'està duent a terme un seguiment exhaustiu de les carreteres de les illes per tal de controlar els comportaments infractors que s'estan detectant aquestes últimes setmanes amb la intensa circulació típica dels mesos destiu.

En el cas de Mallorca, s'està controlant especialment la Ma-10 a la Serra de Tramuntana, ja que es tracta d'una zona "especialment conflictiva" i on el trànsit aquests mesos d'estiu augmenta considerablement.

A la resta de les illes també s'estan controlant des de l'aire les carreteres, especialment les més freqüentades, vigilància que es mantindrà fins al final de la temporada d'estiu per prevenir sinistres de trànsit.

A més dels controls amb drones i amb agents, l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil persegueix qualsevol comportament indegut del que es tingui coneixement de forma fefaent, com és el cas del conductor investigat recentment per conducció temerària a la Serra de Tramuntana, a la carretera Ma-10.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a