Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 18 de maig de 2024   |   08:26
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
Un operari netejant els embornals
10/08/2022 | 16:32
Els embornals es posen a punt
saveu.cat

Aqualia, la concessionària del servei d'aigües i clavegueram, està duenta terme les tasques de neteja del miler d’embornals que hi ha en els 48 quilòmetres de xarxa de clavegueram i recollida d’aigua pluvials del municipi. Es tracta de tasques preventives que consisteixen en extreure la brutícia, les fulles d'arbres i els papers que s'acumulen dins dels embornals i que dificulten la recollida d'aigua els dies de pluja, i poden arribar a produir inundacions als carrers. Gràcies a aquesta actuació, s'eliminaran els residus dipositats a les canonades, de manera que recuperin la seva capacitat hidràulica de transport.

Aquestes tasques fan en aquelles zones on hi arriben les xarxes de sanejament i de pluvials dels nuclis de població de Sóller, Port i Biniaraix i estan incloses en la campanya anual preventiva i de posada a punt del clavegueram. Els treballs es fan seguint una ruta, tenint en compte la situació dels embornals i els sentits de circulació dels carres a netejar.

Aqualiarecorda que,a més d’aquestes tasques de neteja programades que realitza, els ciutadans poder contribuir al manteniment de les instal·lacions evitant tirar brutícia als embornals que provoquin obstruccions i males olors als carrers. A més, aconsella no utilitzar el vàter com a paperera per evitar problemes en el clavegueram i en els processos biològics de depuració i convida als ciutadans a unir-se al compromís amb el medi ambient en benefici de tothom.

Materials com les tovalloletes d’un sol no s’han d’abocar al vàter, ja que provoquen avaries per embussos perquè no es descomponen en contacte amb l'aigua com la cel·lulosa de la qual està feta el paper higiènic. Tampoc s’han de tirar a l’inodor compreses, gases, preservatius o bastonets per a les orelles, entre d’altres.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a