Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 21 d'abril de 2024   |   14:12
 
Enquesta  
Veus bé que els forans paguin 2 euros per tenir la polsera de públic?


Haurien de pagar més
No, tots hem de ser iguals
 
La depuradora de Son Puça genera problemes de pudor als veïnats.
29/07/2022 | 11:45
La pudor de la depuradora encén els veïnats de Son Puça
SaVeu

Veïnats de la zona de Son Puça han expressat a l’Ajuntament el seu malestar amb la pudor que prové de la planta de depuració d’aigües residuals de Son Puça, un motiu que servirà a les Cases de la Vila per reclamar novament davant el Govern balear mesures per acabar amb aquesta problemàtica cíclica.

Residents de la zona es reuniren dilluns amb el batle accidental, Carlos Darder (PP), i el regidor d’Agricultura, Sebastià Aguiló, als quals manifestaren el seu malestar per les emanacions de males olors de la depuradora que han de suportar durant l’estiu, una època en què la calor fa que molts residents tenen portes i finestres obertes.

Des de l’Ajuntament, Sebastià Aguiló, va recordar que aquest problema es repeteix cada any assenyalant que a les pudors de l’estiu se li sumen les olors que provoca el tractament de la molinada que prové de les tafones de Sóller. Sebastià Aguiló reclamarà al batle la convocatòria de la comissió de seguiment permanent de la depuradora per analitzar la problemàtica denunciada pels residents i també reclamarà una reunió amb responsables de la Conselleria de Medi Ambient i de l’Agència de la Qualitat de l’Aigua, responsable de la gestió de les depuradores de Mallorca.

“Se’n riuen de nosaltres”

El regidor d’Agricultura no ha ocultat el seu malestar amb el Govern i el funcionament de la depuradora de Sóller “perquè sempre que protestam ens diuen que la depuradora funciona bé i que la planta de Sóller compleix amb tots els paràmetres ambientals”. No obstant, Aguiló no ha tengut pels a la llengua a l’hora de reconèixer que “se’n riuen de nosaltres”, en relació a l’actitud dels responsables de l’Abaqua en relació a les queixes que s’han fet arribar fins ara sobre la depuradora de Sóller.

Malgrat aquesta situació el regidor ha assegurat que “si no aconseguim acabar amb la pudor, cercarem un altre sistema perquè ens escoltin”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a