Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 11 de desembre de 2023   |   19:18
 
Enquesta  
Quin temps ha d’obrir l’Ajuntament la Torre Picada al públic?

Dues hores al mes
Un dia sencer al mes
Un dia per setmana
Dos dies per setmana
 
La presidenta del Consell, Catalina Cladera, va presentar la marca a la cooperativa.
25/07/2022 | 09:30
Presentada la marca per als productes de la Serra
SaVeu

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va presidir dimarts a la cooperativa agrícola Sant Bartomeu la presentació en societat de la nova marca “Serra de Tramuntana”, un distintiu que pretén ser un segell de qualitat als productes agrícoles i agroalimentaris que s’elaboren al territori que integra la Serra de Tramunta.Cladera va estar acompanyada per pagesos i per diferents batles. Sóller va estar representat per diversos regidors.

El Consell de Mallorca va iniciar així una campanya d’adhesió adreçada als pagesos perquè formin part de la iniciativa del Distintiu Serra. “Aquest distintiu, al qual convidam tots els productors i transformadors a adherir-s’hi, posa l’accent en la qualitat del producte i valora la dificultat que duu associada produir a la Serra de Tramuntana”, va assenyalar la presidenta Catalina Cladera.

La presidenta de la institució insular va presentart als pagesos aquest segell que servirà per assenyalar que el consum d’un producte o d’un servei col·labora amb el manteniment, preservació i protecció de la Serra de Tramuntana. A l’acte hi varen assistit prop de cinquanta persones, entre els quals hi havia representants de cooperatives i de la pagesia, membres del Consorci Serra de Tramuntana i batles de la Serra.

“Recuperar el sector agrari”

Es tracta d’una iniciativa en la qual està fent feina el Consell des de fa cinc anys i que ja contemplava el pla de gestió de la Serra de Tramuntana que és de l’any 2010 on s’indica la possibilitat del “desenvolupament d’una marca comuna en tota la comarca vinculada al turisme cultural, gastronòmic i de natura”.

“Tenim un objectiu clar que és recuperar el sector agrari i ajudar a mantenir les explotacions agrícoles de la Serra, no sols per preservar el paisatge sinó per fer un impuls a l’activitat econòmica d’aquest Patrimoni Mundial”, va assenyalar Cladera.

La consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Maria Antònia Garcias, va explicar que el projecte del distintiu “promou l’increment de l’agricultura ecològica, la incorporació de les energies renovables, el manteniment o renovació de les varietats tradicionals i l’ús de matèries primes de proximitat”, entre altres compromisos a assolir els pròxims anys.

Garcias va recordar que la Serra de Tramuntana és Patrimoni Mundial de la UNESCO com a paisatge cultural per aquesta interacció dels seus habitants que cercaven la productivitat d’un terreny complicat de cultivar, i que ara “el Consell fa una passa important per reactivar aquest sector essencial en la preservació de la Serra”.

Una vegada finalitzada la fase d’adhesió dels productors i transformadors al mes de setembre es posarà en marxa aquest projecte amb la resta dels agents implicats, entre els quals hi ha restauradors, botiguers, hotelers, gestors i propietaris de possessions d’edificis emblemàtics i altres elements patrimonials. Així com guies, monitors, dinamitzadors culturals, de natura i turístics, i empreses i entitats que contribueixen a preservar o difondre el paisatge Serra de Tramuntana.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a