Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 26 de setembre de 2023   |   05:08
 
Enquesta  
Són útils els radars pedagògics per reduir els excessos de velocitat dins el casc urbà?


No
 
El PI reclamarà una part dels diners per dedicar-la al Defensora.
22/07/2022 | 09:35
Bestard reclama doblers del superàvit per acabar el Defensora
SaVeu


El Partit Popular no ho tendrà fàcil a l’hora de decidir cap a quines inversions destina el superàvit que va obtenir l’Ajuntament durant el passat any. Els seus socis de govern, Sebastià Aguiló i Jaume Bestard (PI) presentaran els seus projectes d’inversió i no es conformaran en la realització de “petites inversions” com es va posar en pràctica l’any passat.

Almenys així ho han assegurat els dos regidors amb els que el PP apuntala la seva majoria de govern. Tant Aguiló com Bestard volen tenir part a un pastís de diners que oscil.larà entre els 2’5 i els 3 milions d’euros. L’Ajuntament va tancar el 2021 amb un superàvit (tècnicament denominat romanent de tresoreria) que es va situar en els 5’6 milions d’euros, la xifra més elevada que mai havia aconseguit des que tanca els comptes amb més ingressos que despeses. A la pràctica, al voltant del 50% dels diners del superàvit es poden dedicar a inversió, una mesura que es va concretar en el 2020 quan el Govern central va eliminar les traves legals per donar sortida a aquests diners, en el marc de les mesures per incentivar l’economia greument afectada per la pandèmia per coronavirus.

En declaracions a aquest setmanari, Aguiló ha assenyalat que presentarà tres propostes per incloure en el paquet d’inversions a càrrec del superàvit. Seran actuacions “més que justificables”, ha afirmat. Així, el regidor no adscrit reclamarà que una part dels recursos es destinin a realitzar una primera fase en la reforma de l’edifici del mercat. També demanarà una partida per habilitar la construcció d’un ascensor al Museu Balear de Ciències Naturals que ja disposa d’una part del pressupost subvencionada pel Govern i, en tercer lloc, reclamarà una partida per crear una consigna i uns banys públics al centre de Sóller.

Defensora

Per la seva banda, Jaume Bestard (PI), també reclamarà que una part dels diners disponibles del superàvit vagin cap a matèries que ell gestiona. El regidor demanarà una partida per posar en marxa una primera fase per dotar de serveis d’aigua i clavegueram a la zona d’horts i tarongers, una partida per finalitzar l’adequació de l’arxiu municipal de Ses Escolàpies i pressupost per executar una tercera fase de la rehabilitació del teatre Defensora.

Mentre, des del PP no s’han postulat públicament. Des d’aquest partit es donava per fet que el superàvit es destinaria a sufragar la construcció de l’aparcament subterrani de l’Infante Lois i l’adequació de les pistes esportives. A hores d’ara no hi ha hagut pronunciament respecte les inversions que promourà el PP perquè es financiïn amb el superàvit. Els socis del PP entreveuen estires i amolles entre els tres partits que formen la majoria de govern, un fet que també es suma al fet de què a deu mesos vista es celebren eleccions.

No obstant això, Carlos Darder sí ha xerrat i ha assegurat que els diners del superàvit es dedicaran a “petits projectes” i assenyala que es dedicaran partides a la millora dels asfaltats, voreres i enllumenat públic. També apunta que dins el llistat hi inclourà millores en els equipaments esportius o en els parcs infantils que hi ha al municipi.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a