Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 26 de setembre de 2023   |   04:40
 
Enquesta  
Són útils els radars pedagògics per reduir els excessos de velocitat dins el casc urbà?


No
 
La presentació, ahir, a la cooperativa
20/07/2022 | 08:27
La Serra ja té un segell de qualitat
saveu.cat

El Consell de Mallorca ha iniciat una campanya d'adhesió adreçada als pagesos de la Tramuntana perquè formin part de la iniciativa del Distintiu Serra. "Aquest distintiu, al qual convidam tots els productors i transformadors a adherir-s'hi, posa l'accent en la qualitat del producte i valora la dificultat que duu associada produir a la Serra de Tramuntana", ha assenyalat la presidenta Catalina Cladera.

Ahir horabaixa, a la cooperativa Sant Bartomeu de Sóller, es va presentar als pagesos aquest segell que servirà per assenyalar que el consum d'un producte o d'un servei col·labora amb el manteniment, preservació i protecció de la serra de Tramuntana. A l'acte hi va assistir la consellera d'Agricultura del Govern balear, Mae de la Concha i t prop de 50 persones, entre els quals hi havia representants de cooperatives i de la pagesia, membres del Consorci Serra de Tramuntana i batles i batlesses de la Serra. 

Es tracta d'una iniciativa en la qual està fent feina el Consell des de fa cinc anys i que ja contemplava el pla de gestió de la Serra de Tramuntana que és de l'any 2010 on s'indica la possibilitat del "desenvolupament d'una marca comú en tota la comarca vinculada al turisme cultural, gastronòmic i de natura"

"Tenim un objectiu clar que és recuperar el sector agrari i ajudar a mantenir les explotacions agrícoles de la Serra, no sols per preservar el paisatge, sinó per fer un impuls a l'activitat econòmica d'aquest Patrimoni Mundial", va assenyalar Cladera.

La consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Maria Antònia Garcias, va explicar que el projecte del distintiu "promou l'increment de l'agricultura ecològica, la incorporació de les energies renovables, el manteniment o renovació de les varietats tradicionals i l'ús de matèries primes de proximitat", entre altres compromisos a assolir els pròxims anys.

Garcias va recordar que la Serra de Tramuntana és Patrimoni Mundial de la UNESCO com a paisatge cultural per aquesta interacció dels seus habitants que cercaven la productivitat d'un terreny complicat de cultivar, i que ara "el Consell fa una passa important per reactivar aquest sector essencial en la preservació de la Serra.

Una vegada finalitzada la fase d'adhesió dels productors i transformadors al mes de setembre es posarà en marxa aquest projecte amb la resta dels agents implicats, entre els quals hi ha restauradors, botiguers, hotelers, gestors i propietaris de possessions d'edificis emblemàtics i altres elements patrimonials. Així com guies, monitors, dinamitzadors culturals, de natura i turístics, i empreses i entitats que contribueixen a preservar o difondre el paisatge Serra de Tramuntana.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a