Diari digital de la comarca de Sˇller
Dissabte, 28 de maig de 2022   |   03:38
 
Enquesta  
DemanarÓs taronja com a postre quan vagis a un restaurant?


No
 
El carrer de Sa Mar, enmig d'un nigul de fum.
21/01/2022 | 10:55
No es podrÓ fer foc abans de les 11
SaVeu

Els serveis tècnics de l’Ajuntament estan preparant una nova ordenança que regularà les cremes controlades als horts i fixarà per als mesos d’hivern que les fogueres no es podran encendre abans de les 11 hores del dematí.

Així ho ha assegurat el batle de Sóller, Carles Simarro (PP), qui ha informat que aquests dies ha donat instruccions al departament de Medi Ambient perquè comenci a donar forma a una normativa municipal que reguli les cremes controlades. La finalitat d’aquesta norma és la d’evitar la contaminació de la vall a primera hora del dematí amb la creació d’un nigul de fum que, degut a la inversió tèrmica, fa que quedi concentrat sobre el casc urbà.

El batle ha explicat que la restricció afectaria durant els mesos de ple hivern, que és quan es produeix el fenòmen atmosfèric al que ha fet referència.

Trituració

A més d’impulsar la norma que prohibirà les cremes abans de les 11 hores del dematí, el batle ha informat que properament els propietaris d’horts tendran a la seva disposició el punt de trituració de restes de poda que s’habilitarà a la zona del Puig. L’adequació del terreny i la compra de la maquinària ja ha estat adjudicada recentment. A més d’aquest punt fix, l’Ajuntament posarà en marxa un servei per a la trituració de les restes a domicili per aquells casos en què els propietaris no puguin transportar fins al Puig les branques a triturar.Anterior Tanca SegŘent Compartiu-ho a