Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 28 de noviembre de 2021   |   19:28
 
Enquesta  
S’hauria d’exigir el passaport covid per accedir a bars, restaurants i hotels?


No
 
Un dels plats que competeixen.
19/09/2021 | 07:15
La gamba de Sóller, a concurs
R.V.S.

Sis finalistes de quatre províncies (Alacant, Illes Balears, Castelló i La Rioja) competiran demà dilluns davant el jurat del I Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller, que promou la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Sóller i que va despertar l'interès d'una trentena de cuiners.

El comitè avaluador, que suma 5 estrelles Michelin i 7 sols Repsol, està format per Lourdes Plana, presidenta de la Real Academia de Gastronomía i d’aquest jurat, i pels cuiners Ricard Camarena, Kristian Lutaud, Marc Fosh i Maca de Castro. Oberta al públic en general, la prova se celebrarà a partir de les 11 hores en el mirador del restaurant Suculenta, situat en el port esportiu Marina Tramontana, al costat de la llotja del Port de Sóller.

Amb motiu d’aquest certamen, 15 restaurants del municipi participen fins dia 3 d’octubre en les Jornades Gastronòmiques de la Gamba de Sóller, una iniciativa de l’Associació de Restauració Vall de Sóller. Aquests establiments tendran alguna especialitat relacionada amb la gamba durant aquestes setmanes.

Tal com estableixen les bases del concurs, els membres del jurat qualificaran els següents ítems: sabor (0/10 punts), elaboració general (0/10), tractament de la gamba (0/10), originalitat (0/5) i presentació (0/5). Sempre sota la supervisió del comitè organitzador, els finalistes disposaran d’un període de dues hores (de 09 a 11h) per a avançar l’elaboració de la seva recepta, que hauran d’acabar i emplatar davant públic i jurat en un temps màxim de 30 minuts. L’Ajuntament de Sóller concedirà dos premis amb dotació econòmica: 1.500 euros per al guanyador i 500 per al segon classificat.

L’equip organitzador del concurs està format per Sebastià Aguiló, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Sóller; Aina Pons, de Tres Cultura, com a coordinadora general; el cuiner Kiko Martorell, de Can Boqueta, com a assessor culinari, i el periodista Andoni Sarriegi (Ajonegro) com a director gastronòmic de l’esdeveniment.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a