Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 28 de noviembre de 2021   |   18:49
 
Enquesta  
S’hauria d’exigir el passaport covid per accedir a bars, restaurants i hotels?


No
 
L'aparcament s'ha projectat en aquesta zona.
17/09/2021 | 11:06
Aparcament per a remolcs, a primera línia
SaVeu

El Pla General de Ports de les Illes Balears, que té un recorregut de quinze anys, planteja per al Port de Sóller dues actuacions importants: la creació d’una zona d’aparcaments per a remolcs d’embarcacions adosada a la rampa de varada de Can Generós, valorada amb 297.000 euros, i la creació d’un polígon de fondejos enmig de la badia amb capacitat per a 45 places i amb un pressupost de 135.000 euros.

Ha estat Laura Celià (Més) qui ha advertit d’aquestes dues actuacions en el moment de presentar una moció en el plenari que s’ha de celebrar a l’Ajuntament de Sóller el proper dimarts.

Més proposa que la corporació presenti una esmena a aquest Pla General perquè no s’augmenti més la càrrega portuària al Port de Sóller, perqué es prioritzin els usuaris locals en les llistes per obtenir amarrament, i perquè no s’habiliti la zona prevista per a l’aparcament dels remolcs al moll de Can Generós. Laura Celià considera que aquest no és un lloc adient per tractar-se d’una zona caòtica de trànsit i a tocar d’un passeig amb molta càrrega peatonal, d’un parc infantil, de la platja i de zona hotelera.

La moció que presentarà Més també demana una ampliació de les avaluacions ambientals a l’hora de projectar un camp de boies de fondeig en especial atenció a la protecció de la posidònia oceànica i, sobretot, que aquestes no suposin una limitació de la zona reservada als banyistes.

“Màquines de fer doblers”

Per a Celià, “Ports de Balears ha dissenyat, no només a Sóller, sinó a nombrosos ports petits de l’arxipèlag, unes transformacions per convertir els ports en màquines de fer doblers”. Assegura que “no s’han tengut en compte les circumstàncies locals ni tampoc els ecosistemes” i reivindica que les decisions sobre el Port de Sóller “es puguin prendre aquí mateix” i no acabin perjudicant el medi ambient.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a