Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 28 de noviembre de 2021   |   18:45
 
Enquesta  
S’hauria d’exigir el passaport covid per accedir a bars, restaurants i hotels?


No
 
S'ha detectat un augment de la conflictivitat.
18/09/2021 | 06:04
Dos agents de policia més els caps de setmana
SaVeu

Un cap de setmana especialment mogut amb una brega al carrer d’Antoni Montis, una altra a Jeroni Estades que va acabar amb dos detinguts, dos accidents lleus, una intervenció per violència de gènere i nombroses telefonades per la celebració de festes il·legals va acabar desbordant els agents de la Policia Local que estaven de guàrdia.

El regidor de Governació de l’Ajuntament de Sóller, Carlos Darder (PP), ha pres la determinació d’augmentar la presència policial al carrer els caps de setmana a partir d’avui mateix. El divendres, el dissabte i possiblement també el diumenge vespre, el cos comptarà amb cinc agents en comptes de tres.

Darder s’ha mostrat preocupat de la “deriva” que està prenent Sóller en aquest moment de la pandèmia, una vegada finalitzades algunes de les restriccions relatives a horaris, moviments i agrupacions de persones. El regidor ha assegurat que “episodis com els que es visqueren a Sóller el passat cap de setmana també els veim a altres municipis mallorquins, amb major intensitat”, però tem que “aquestes males conductes que veim puguin continuar creixent encara més aquí”.

El regidor de Governació explica que “la gent que abans ja era conflictiva ara va més desbaratada”. És el cas, segons indica, de la brega que es va produir dissabte vespre davant un bar de l’avinguda de Jeroni Estades que va acabar amb una actuació conjunta de Policia Local i Guàrdia Civil i amb la detenció de dues persones. Darder ha explicat que es tracta de dues persones amb un historial important de conflictivitat i drogaaddicció que varen estar detingudes a Palma durant 48 hores.

Després d’aquest temps, segons relata Darder, el jutge els va amollar “i no se’n recordaven de res”.
Per al regidor, la col·laboració dels dos agents de la Guàrdia Civil va ser molt important en aquest cas, però reconeix que “els dos agents de guàrdia s’encarreguen de molts de municipis i no sempre estan en disposició de poder actuar quan se’ls necessita”.

Explica, a més, que durant els caps de setmana augmenten de forma espectacular les queixes per festes nocturnes i renous, fins al punt que els agents de la Policia Local queden desbordats i no poden fer front a totes les demandes de la ciutadania.

La solució momentània que ha previst Darder és l’augment del nombre d’agents de guàrdia les nits de divendres i dissabte. El reforç de cara al diumenge s’estudiarà sobre la marxa, ha reconegut el responsable polític de la Policia Local.

Davant la manca d’agents, l’Ajuntament de Sóller es veurà obligat a pagar hores extres als policies que assumeixin aquesta tasca.

De fet, la darrera sessió plenària va acordar una aportació suplementària de 50.000 euros per pagar les hores extra el personal de reforç que cobreix torns per falta d’efectius.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a