Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 28 de noviembre de 2021   |   18:37
 
Enquesta  
S’hauria d’exigir el passaport covid per accedir a bars, restaurants i hotels?


No
 
L'espai també l'utilitza l'Escola Municipal de Música.
16/09/2021 | 15:26
En obres la sala d'assaig de la banda
G.M.

La primera planta de l'edifici municipal de les Escolàpies es troba en obres des d'ahir dimecres amb la intenció d'habilitar un espai suficientment ampli per als assaigs de la Banda de Música.

El fet que s'hagi ubicat l'arxiu municipal a la que era la sala d'assaig de la Banda, situada a la planta baixa del mateix edifici, ha deixat el conjunt instrumental sense un lloc adient on poder preparar els seus repertoris. 

Fa gairebé un any que l'Ajuntament va projectar l'execució d'aquesta obra, inicialment prevista per dur a terme durant les festes de Pasqua. Aleshores es va al·legar manca de temps per fer-la i es va optar per ajornar-la a l'estiu. Precisament aquest espai i també les aules contigües són les que utilitza l'Escola Municipal de Música durant el curs escolar. Per això es va optar per no iniciar obres al bell mig del curs.

Els treballs es projectaren després per a l'estiu, però es va considerar que era un treball massa voluminós perquè el pogués executar la brigada municipal d'obres. Per això l'Ajuntament volia contractar una constructora i s'esperava l'aprovació del pressupost de 2021 per introduir-hi la partida econòmica necessària i poder executar posteriorment aquestes obres més una escala exterior per traginar amb facilitat els instruments més feixucs i voluminosos.

L'Ajuntament esperava aprovar el pressupost el mes d'agost, però finalment l'equip de govern ha preferit passar l'any prorrogant els de l'exercici anterior per manca d'acord entre els regidors que en formen part.

Per això, a quinze dies de l'inici del curs a l'Escola Municipal de Música, i després d'un intent fallit de poder contractar una empresa privada per dur a terme l'obra, l'Ajuntament ha finalment decidit que sigui la brigada municipal la que tomi les mitjanades de dues aules per engrandir la sala de la Banda de Música. L'escala es deixa per més endavant.

Amb la desaparició d'aquestes dues aules, més una tercera que ja es va incorporar l'any passat, l'Escola de Música quedarà mancada de sales i s'hauran d'habilitar més espais a la segona planta de l'edifici de les Escolàpies.

Precisament el proper dimarts l'entitat Amics de la Música ha convocat una reunió dels membres de la Banda de Música i altres músics locals per posar en marxa el conjunt instrumental. Tot i el compromís inicial, l'Ajuntament ha deixat la Banda de Música sense finançament durant aquest any 2021, per la qual cosa no es podrà comptar amb un director titular, sinó que seran els mateixos membres de la Banda els que es dirigiran fins que l'Ajuntament habiliti la partida compromesa per a les despeses del grup que fa un any i mig que no es reuneix.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a