Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 28 de noviembre de 2021   |   19:48
 
Enquesta  
S’hauria d’exigir el passaport covid per accedir a bars, restaurants i hotels?


No
 
Una de les pancartes que es varen col.locar a la zona.
10/09/2021 | 11:53
Santa Catalina diu “no” a les terrasses
SaVeu

Els veïnats de Santa Catalina s’han posat en peu de guerra contra la proliferació de terrasses a la via pública. Diversos veïnats participaren dissabte d’un acte durant el qual es varen pintar diverses pancartes reivindicatives que aquests dies pengen dels balcons de nombrosos habitatges de la zona.

La controvèrsia que ha donat peu a la campanya “SOS veïnats de Santa Catalina” és fruit de la recent instal.lació d’un local que el municipi recentment va procedir al seu tancament. L’establiment, com altres que hi ha a la zona, va obtenir autorització per instal.lar una terrassa a través del permís que li va atorgar Ports de Balears. Els veïnats varen decidir promoure la campanya després de comprovar com la normativa municipal fixa una moratòria a l’atorgament de llicències d’ocupació de la via pública. És a dir, la norma municipal prohibeix autoritzar la instal.lació de terrasses a tota la zona de Santa Catalina i només contempla el manteniment de les existents en anterioritat a la norma. L’ordenança que regeix l’ocupació de les vies públiques està en vigor des del gener d’aquest mateix any.

A part de les terrasses al carrer, els veïnats estan en peu de guerra en contra de una iniciativa que vol promoure l’Ajuntament de Sóller, que contempla modificar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per donar cabuda a establiments situats per davall de la línia del carrer. El canvi normatiu afecta directament a la barriada de Santa Catalina, ja que alguns antics magatzems avui reconvertits en espais útils podrien convertir-se en locals. Els veïnats, tal i com explicaren a aquest setmanari, temen que la zona aculli establiments dedicats a l’oferta turística complementària i pensen que els restarà qualitat de vida per l’activitat i el renou que poden dur aparellades aquestes activitats.

Tal i com manifestaren dissabte, els residents es mostren contraris a la reforma del PGOU que promou el departament d’Urbanisme, que dirigeix Jaume Bestard (PI), a l’entendre que la barriada perdrà “qualitat de vida”. I els residents, tal i com varen explicar, estan disposats a acudir a la via legal i judicial per impedir que el projecte de Bestard de modificar el planejament urbanístic arribi a bon port.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a