Diari digital de la comarca de Sˇller
Dimecres, 21 d'abril de 2021   |   03:10
 
Enquesta  
EstÓs d'acord amb la suspensiˇ dels actes de la Fira: pregˇ i investidura de les Valentes Dones i Personatges Infantils?


No
 
Les plantes invasores detectades a Cala de DeiÓ
17/02/2021 | 15:11
Sanciˇ per un jardÝ amb plantes invasores a DeiÓ
saveu.cat

Agents de Medi Ambient han aixecat un acte per ocupació de l'hàbitat litoral per la planta invasora de l'espècie Carpobrotus edulis procedent d'un jardí particular situat a la Cala de Deià. 

L'acta, que possiblement pugui acabar amb un expedient sancionador, s'emmarca en les labors que duen a terme els agents de Medi Ambient d'inspecció a focus de propagació de flora exòtica invasora al paratge natural de la Serra de Tramuntana.

Els ciutadans de les Balears han notificat a través de l'aplicació mòbil "Línia verda", des que es va posar en marxa, 545 albiraments d'espècies invasores a les illes, de les quals 249 s'han localitzat a Eivissa. A través d'aquesta aplicació, impulsada el juny passat pel Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), la ciutadania ha comunicat altres 236 albiraments d'espècies invasores que provenien de Mallorca, 37 de Menorca i 23 de Formentera.

D'aquestes alertes, 352 comunicacions corresponen a albiraments d'espècies invasores de flora, 117 de rèptils, 39 d'insectes, 16 de mamífers i 7 d'aus, ha explicat la Conselleria de Medi Ambient i Territori aquest dimecres en una nota. Els usuaris de l'aplicació "Línia Verda" de COFIB s'han registrat a la majoria de casos albiraments de les plantes invasores Pennisetum, l'Herba de la Pampa, el carpobrutus o "ungla de moix" i l'Agave.

Pel que fa a la fauna, l'espècie més detectada pels usuaris d'aquesta aplicació mòbil ha estat la serp de ferradura.
Els usuaris de "Línia verda" han de registrar-se en l'aplicació mòbil per pujar la foto de l'espècie invasora i seleccionar una de les 32 categories diferents d'espècies de flora i fauna invasores que recull l'aplicació. Automàticament i de forma anònima, l'usuari pot registrar la incidència i l'aplicació detectarà les coordenades on s'ubica l'espècie invasora.
Els interessats també poden comunicar incidències d'aquest tipus a través de la pàgina web de Línia Verda del COFIB, ha recordat la conselleria.Anterior Tanca SegŘent Compartiu-ho a