Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 21 d'abril de 2021   |   02:58
 
Enquesta  
Estàs d'acord amb la suspensió dels actes de la Fira: pregó i investidura de les Valentes Dones i Personatges Infantils?


No
 
El part automobilístic ha crescut per segon any consecutiu.
23/01/2021 | 09:02
Sóller té 14.088 vehicles a motor
SaVeu

Per segon any consecutiu, Sóller té més vehicles a motor que no habitants empadronats. Tant és així que a dia d’avui el municipi té 14.088 vehicles censats d’acord amb el que recull el padró que servirà per sotmetre a cobrament l’impost de circulació del present exercici.

No obstant això, la corba ha canviat de tendència, possiblement relacionat amb l’any de la pandèmia. El número total de vehicles ha registrat una gairebé imperceptible disminució del 0’12% en comparació a l’exercici passat. Per tant, el 2019 es consolida com l’any de més vehícules matriculats a Sóller amb un total de 14.105 unitats.

Si s’analitzen les dades per tipus de vehicle, s’aprecia una disminució en el número de turismes d’un 0’7% en relació a l’any passat per situar el parc d’aquest tius de vehicles en les 8.252 unitats.

També baixa el número de remolcs, dels quals se’n comptabilitzen un total de 76 a Sóller (un menys que l’any passat) i el de ciclomotors, que baixa un 0’7% per situar el número total d’aquest tipus de vehicles en els 1.802 circulant per Sóller.

El número d’autobusos es manté en els 23, mentre que augmenten els vehicles tipus camió un 1% per situar-se en un total de 1.132. També augmenten els tractors matriculats a Sóller, que passen a ser 129, quatre més que fa un any. Finalment augmenta el número de motos, que passa a ser de 2.675, cinquanta més que l’any passat.

Impost

L’Ajuntament de Sóller elabora anualment un cens de vehicles empadronats al municipi a partir de les dades que li facilita la Direcció General de Trànsit. El cens serveix per cacular l’impost als vehicles de tracció mecànica que enguany suposarà per a les Cases de la Vila una entrada de 734.335 euros, uns 10.000 euros menys que l’any passat. El rebut es cobrarà a partir de març.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a