Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de març de 2021   |   02:34
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
El petit fogueró de Sóller, sense públic.
16/01/2021 | 19:14
Un Sant Antoni sense públic
G.M.

Els dimonis dels Esclatabutzes estarien encenent el fogueró de la Plaça de la Constitució en aquest moment un any normal. I després d'alguns minuts, en haver-hi una mica de caliu, la gent es llançaria sobre les torradores amb la xulla, la llangonissa i el llom mentre alguna de les agrupacions solleriques amenitzaria la vetllada amb la seva música.

Però enguany les circumstàncies pandèmiques no aconsellen les multituds. De fet, estan totalment prohibides. I l'Ajuntament de Sóller, que no organitzarà ni fogueró ni beneïdes, ha volgut continuar la tradició i ha encès un petit fogueró al bell mig de la Plaça de la Constitució, però sense públic, ni animació, ni torrades.

Aquesta és la modalitat elegida a Sóller per commemorar un Sant Antoni en temps de pandèmia.

Durant la jornada d'ahir els centres escolars realitzaren activitats relatives al patró dels animals, però també sense juntar grups a l'entorn d'una foguera.

D'altra banda avui també s'ha celebrat l'encesa de ciris per recordar que els Drets Humans encara s'han de defensar. Habitualment s'encenia un foc sobre la Torre Picada però l'acte es va haver de suspendre primer per la pluja i després per la normativa sanitària que no permet realitzar actes on s'hi hagin d'agrupar persones.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a