Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de març de 2021   |   03:27
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
Els operaris treballant en la instal.lació d'una de les torres.
15/01/2021 | 10:35
Una nova xarxa elèctrica entre Sóller i Fornalutx
SaVeu

Vall de Sóller Energial, filial del grup El Gas, ha posat en marxa el projecte per a la renovació integral de la línia d’alta tensió que abasteix Fornalutx. La xarxa disposarà de noves torres i cablejat per substituir unes peces que acumulen més de seixanta anys d’antiguitat.

Segons han informat fonts de la companyia, des de fa unes setmanes es treballa en la instal.lació d’una vintena de noves torres a sobre de les quals s’hi enganxaran nous cables que proveïran el municipi de Fornalutx amb una tensió de 15.000 volts.

La nova línia seguirà el traçat de l’actual, on actualment s’hi estan fent les obres per bastir les torres metàl.liques que properament canalitzaran el servei elèctric fins al municipi veïnat. Tan aviat entri en servei, el nou cablejat substituirà la xarxa que El Gas va posar en servei l’any 1961. La línia original que connecta Sóller amb Fornalutx té una longitud d’uns dos quilòmetres i connecta l’estació transformadora situada a la cooperativa agrícola Sant Bartomeu i la que hi ha a Fornalutx. Disposa de diversos ramals que abasteixen llogarets com el de Biniaraix, l’Horta de Biniaraix o Binibassí, entre d’altres, tal i com recull el llibre editat per l’empresa elèctrica amb motiu del seu centenari l’any 1992.

La instal.lació de la línia obliguen la realització de treballs per les finques que travessa, a fi i efecte de bastir els fonaments de les noves torres.

Des de l’empresa han explicat que els treballs de substitució s’emmarquen en el programa de renovació de la línia i adaptar-la a les noves necessitats tècniques que requereix una instal.lació d’aquestes característiques i per garantir el subministre i la qualitat del servei.

Les noves torres normalitzades substituiran les que de manera artesanal es fabricaren als propis tallers d’El Gas.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a