Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de març de 2021   |   03:23
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
El carrer del Born, avui dematí, desert.
13/01/2021 | 09:56
Primer dia de bars tancats
G.M.

A partir d'avui els bars i els restaurants romanen tancats, per un mínim de quinze dies. Una mesura que el Govern Balear ja ha advertit que es podrà prolongar si la corba de contagis no baixa significativament després d'assolir a l'illa de Mallorca una incidència acumulada a 14 dies de 624 casos per a cada 100.000 habitants.

Però aquesta no és l'única mesura. A partir d'avui tampoc no és possible reunir-se amb persones de fora del nucli de convivència i també queden clausurats els gimnasos i les grans superfìcie, a excepció dels segments dedicats a alimentació i estris de primera necessitat.

D'aquesta normativa es salven algunes excepcions, com per exemple que les persones que viuen totes soles, que es podran integrar en una unitat de convivència considerada com a única unitat de covivència ampliada. Els menors de pares separats també es poden reunir amb els seus progenitors, i les parelles que no viuen a la mateixa casa es podran veure. Finalment, també queden exempts d'aquesta mesura cuidadors, acompanyants de menors o de persones vulnerables.

En aquestes limitacions, no s’hi inclouen les activitats laborals, els transports, els centres docents i altres, tot i que l'activitat avui dematí a Sóller era mínima. Malgrat que els bars i restaurants poden fer menjar per endur, la majoria d'ells han optat per tancar. També ho han fet algunes instal·lacions culturals, com Can Dulce, que ha tancat la porta durant quinze dies.

Estan oberts, en canvi, els supermercats, forns i el petit comerç, entre d'altres. També el món de l'ensenyament no s'ha vist afectat per les darreres mesures.

Les mesures romandran en vigor en principi per un termini de dues setmanes, concretament fins al 30 de gener. El Consell de Govern les revisarà aleshores a partir dels indicadors que es tenguin en aquell moment.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a