Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 21 d'abril de 2021   |   03:53
 
Enquesta  
Estàs d'acord amb la suspensió dels actes de la Fira: pregó i investidura de les Valentes Dones i Personatges Infantils?


No
 
Pilar Costa i Xavier March, anunciant la nova mesura.
11/01/2021 | 13:46
El Govern prohibeix les trobades familiars
G.M.

Nova mesura per evitar contagis de la covid-19. A partir de dimecres no serà possible reunir-se amb persones de fora del nucli de convivència a Mallorca i Eivissa. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern de les illes Balears, Pilar Costa, després de la celebració avui dematí Consell de Govern que també ha acordat ajornar l’entrada en vigor de les restriccions relatives al tancament de bars, restaurants, gimnasos i grans superfícies, que serà finalment dimecres 13 de gener.

Costa ha precisat algunes excepcions, com per exemple que les persones que viuen totes soles es podran integrar en una unitat de convivència considerada com a única unitat de covivència ampliada. Els menors de pares separats també es poden reunir amb els seus progenitors, i les parelles que no viuen a la mateixa casa es podran veure. Finalment, també queden exempts d'aquesta mesura cuidadors, acompanyants de menors o de persones vulnerables.

En aquestes limitacions, no s’hi inclouen les activitats laborals, els transports, els centres docents i altres.

Les mesures romandran en vigor en principi per un termini de dues setmanes, concretament fins al 30 de gener.

La consellera Costa ha reconegut que la covid "està lluny de ser eradicada a les Illes Balears" i ha recordat que la incidència acumulada Mallorca és actualment de 617 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a