Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de març de 2021   |   03:11
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
S'ubicarà a la finca bunyolina de Raixa.
04/01/2021 | 11:38
El nou centre d'interpretació de la Serra, en obres pel febrer
SaVeu

Les obres del centre d'interpretació de la Serra de Tramuntana començaran el mes de febrer. La finca de Raixa entrarà en obres durant un període de sis mesos per convertir-se en un espai on donar a conèixer aquesta àrea muntanyosa de Mallorca i els valors que l'any 2010 provocaren que la Unesco la declararàs Patrimoni de la Humanitat en la categoria de paisatge cultural.

Els treballs, que tenen un pressupost de 500.000 euros, es basaran en el projecte elaborat per l'arquitecte Dani Freixes. Segons s'ha explicat des del Consell, "es tracta d'una intervenció que cerca l'adequació de l'espai per optimitzar els recursos i les possibilitats de projecció audiovisual".

El nou centre d'interpretació aprofundirà en els elements que es poden trobar a la Serra de Tramuntana i a la seva interrelació amb els habitants dels seus pobles, com ara els murs de pedra en sec, les síquies, les possessions, els sistemes hidràulics i els propis nuclis de població.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha explicat que l'objectiu d'aquesta intervenció "és donar a la finca i a la Serra de Tramuntana la dimensió que es mereix, per apropar-la a la ciutadania, perquè tothom pugui conèixer aquest espai patrimoni mundial, que ocupa el 22% del territori de Mallorca".

 

 

 Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a