Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de març de 2021   |   03:30
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
Uns visitants en el museu
30/12/2020 | 15:30
El Museu Marítim rep més de 1.100 visites
saveu.cat

El Museu Marítim de Mallorca, a la seva seu del Port de Sóller, ha rebut un total de 1.155 visites des d'agost, quan es va inaugurar el nou espai expositiu, fins aquest 30 de desembre. A més, els concerts solidaris per a la Creu Roja que s'han realitzat al Museu de la Mar han rebut un total de 141 persones. També s'han fet 63 visites guiades en els cinc mesos d'obertura de la seu, situada a l'Oratori de Santa Caterina d'Alexandria.

Pel que fa a la procedència dels visitants, un 81% han estat locals i de la resta de l’Estat (825 Illes Balears; 116 Sóller i 120 peninsulars) mentre que, per contra, el nombre de visitants estrangers ha baixat fins als 123 (45 França; 29 Alemanya; 21 Regne Unit i 24 d'altres indrets) degut, en gran part, a les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19 i la baixa afluència turística que ha patit Mallorca aquest any.

Cal destacar que, des de l'agost al desembre de 2019, les dades de visitants de balears va ser de tan sols un 14,56%, el que reflecteix una pujada de més del 60% en el nombre de visitants locals aquest 2020, en plena pandèmia de la Covid-19.

Aquesta dada demostra que el ciutadà de Balears aposta per un model de cultura segura, com són els espais del Museu Marítim de Mallorca i, en general, tots els espais museístics, amb una gran acollida en el nombre de visites de tots els actes que allà s'hi organitzen.

Cal recordar que el Museu Marítim de Mallorca té la seu central i les oficines, a més de la proposta de l'espai educatiu projectat pel col·lectiu de Sa Galania, al Centre Cultural Ses Voltes, i que es pot visitar en horari d'oficina, de dilluns a divendres de 09.00 hores a 14.00 hores.

A més, el Museu Marítim de Mallorca té la seva seu al Port de Sóller obert al públic de divendres a diumenge en horari de 10.00 hores a 14.00 hores per poder gaudir del documental «La remor de la memòria», de la Dra. Catalina Gayà Morlà a més de l'espai expositiu i l'intervenció de Sa Galania.

El Museu Marítim de Mallorca garanteix totes les mesures de seguretat i desinfecció per fer-hi un espai segur i lliure de la Covid-19.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a