Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de març de 2021   |   03:24
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
La presidenta Armengol amb la consellera de Salut.
27/12/2020 | 14:36
Armengol demana tornar a casa a les 20 h.
G.M.

Concidint amb la jornada que s’estrena la vacuna contra la covid-19, la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha anunciat avui migdia noves mesures davant l’augment de la incidència del coronavirus especialment a Mallorca. Per això els bars hauran de tancar a les 18 hores, el comerç a les 20 i es prorroguen les mesures ja vigents de fa quinze dies.

La presidenta ha recordat que aquesta illa es troba en situació de risc extrem i que des del mes de novembre es van prenent mesures de cada vegada més restrictives. Es troba amb 507 casos de covid per 100.000 habitants a 14 dies vista.

Per això el dia 31 de desembre i dia 1 de gener es manté el toc de queda a les 22 hores del vespre i el màxim de 6 persones en les trobades festives, com a molt de dos nuclis familiars diferents, ben igual que durant la festa de Nadal.

A més, ordenarà durant els propers 15 dies que les terrasses de bars, restaurants i cafeteries tanquin tots els dies de la setmana a les 18 hores i que el sector comercial (comerç i grans superfícies, excepte el relacionat a bens essencials i benzineres) haurà de tancar a les 20 hores.

Armengol ha demanat a la població que tothom ja vagi cap a ca seva a les 20 hores a fi d’aturar la vida social i evitar aglomeracions i concentracions de gent, tot al·legant que “estam davant una situació de risc extrem a Mallorca”. Per això ha convidat la població a ser molt curós amb el compliment de les mesures que s’afegeixen a les ja existents.

A Mallorca, a més, demà el Consell de Govern ordenarà la reducció de l’aforament dels aparcaments de les grans superfícies de més de 700 metres quadrats al 50%. Tampoc no podran obrir els festius ni els caps de setmana, excepte els que es dediquen a alimentació, i es recomana que les compres es facin individualment o en grups molt reduïts i sempre de la mateixa bambolla. Les mesures entraran en vigor dimarts.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a